Bh. klubovi će danas saznati protivnike u Ligi prvaka i Evropskoj ligi

Žrijeb prvog pretkola se održava u Nyonu

Bh. klubovi će danas saznati protivnike u Ligi prvaka i Evropskoj ligi

E. Čaušević

U Nyonu se danas održava žrijeb za utakmice prvog pretkola Lige prvaka, ali i Evropske lige.

UEFA je jučer na svojoj stranici potvrdila grupe za žrijeb prvih pretkola ovih takmičenja, a svoje moguće protivnike saznali su i klubovi iz Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Našu državu u prvom pretkolu Lige prvaka predstavljati će Sarajevo, a bordo tim ima šansu da u prvom pretkolu najelitnijeg klupskog takmičenja igra protiv Celtica, Qarabaga, Sheriffa, Dudelangea i Slovana iz Bratislave. Podsjećamo, Sarajevo je u Grupi 2 kao nenositelj.

Što se tiče Evropske lige tu ćemo u prvom pretkolu imati tri predstavnika. Ovaj žrijeb održava se u 15:30 sati, još je sat vremena nakon žrijeba prvog pretkola Lige prvaka.

HŠK Zrinjski se našao kao nositelj u Grupi 5, a potencijalni protivnici mostarskog kluba su Hibernians, Ružomberok, Akademija Pandev, Speranta Nisporeni i Zeta.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Što se tiče Širokog Brijega on se u grupi nalazi kao nenositelj, a može igrati protiv Apollon Limassola, Kairat Almatyja, Ventspilsa, Cracovije Krakow i Dinama iz Tbilisija.

Predstavnik u prvom pretkolu EL će biti i Radnik iz Bijeljine koji je u Grupi 6, te je također nenositelj. Radnik može igrati protiv Spartaka iz Trnave, Žalgirisa, Fola Escha, Alashkerta i Olimpije iz Ljubljane.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Robijasis1000
Sretno Sarajevu i Radniku, a ova dva fasisticka kluba raspali se ako Bog da
24 0
UM94
Robijasis 1000, sve dok se ne izjasnimo kao bosnjaci necemo vam valjati Trn u oku svima, a sa nije SDA stranke Celik bi se raspao 1000 puta. Tako da uzvracam zelje, RASPALI SE I VI AKO BOG DA...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi