Policija objavila detalje žestokih sukoba u Tirani
Foto - Report TV

Imali su pune ruke posla

Policija objavila detalje žestokih sukoba u Tirani

Midhat Šljivak

Nakon utakmice Konferencijske lige između Tirane i Zrinjskog došlo je do obračuna navijača bh. prvaka s policijom.

Snimci koji su stigli iz glavnog grada Albanije pokazuju zaista žestok obračun s dvije strane, a na kraju su dvije osobe završile u bolnici. Povrijeđeni su jedan policajac i jedan navijač mostarskog kluba.

Policija je nakon nereda izdala saopštenje o detaljima nereda i opisali su šta se dogodilo.

"Nakon utakmice na stadionu 'Air Albania', tokom izlaska navijača, policija je intervenisala pokušavajući da isprati navijače iz Bosne i Hercegovine. Dio navijača je potom započeo obračun s policijom bacajući tvrde predmete ne želeći da budu pod policijskom kontrolom".

"Policija je, kako bismo neutralisali nasilno ponašanje, koristila suzavac. Rezultat nasilnog ponašanja su dvije povrijeđene osobe - navijač i policajac. Oni nisu u životnoj opasnosti. 25 navijača je uhapšeno".

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Moramo istaći da nije bilo nikakve pucnjave, a tužioci rade na procesuiranju odgovornih za napad", saopštila je policija.

Na jednom od snimaka koji se pojavio vide se navijači Zrinjskog koji od policije traže da sve stane. OVDJE pogledajte snimak.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
no pliz no pliz
3 1
user1643277060
I šta sad?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi