Bh. niželigaš na spektakularan način proslavio rođendan: Zasijali reflektori, vatromet zapalio nebo

Slave 99 godina postojanja

Bh. niželigaš na spektakularan način proslavio rođendan: Zasijali reflektori, vatromet zapalio nebo

A. Čaušević

Iako već dva mjeseca nema fudbala u BiH pojedini klubovi nisu sjedili skrštenih ruku te su prinudnu pauzu iskoristili za popravljanje infrastrukture i dovođenje terena u optimalne uslove za igru. 

Među klubovima koji su imali najviše posla proteklih sedmica bio je Radnički iz Lukavca. Na kraju se može reći da se trud isplatio bez obzira i na sabotažu.

Radnički je jučer proslavio svoj 99. rođendan i to na spektakularan način. Na pomoćnom stadionu Jošik po prvi put u historiji su zasijali refletkori, a ovaj svečani trenutak obilježen je i vatrometom.

Prije nekoliko sedmica tokom postavljanja reflektora uništene su instalacije te ukradena bakarna žica, ali vrijedne uposlenike bh. niželigaša to nije pokolebalo te su na kraju uspjeli realizovati ono što su i naumili.

[facebook]https://www.facebook.com/fkradnicki.fanpage/videos/612513962691442/[/facebook]

Ugradnja refletkora će značajno poboljšati uslove za rad omladincima kluba iz Lukavca koji će tako moći trenirati u noćnom terminu što prethodnih godina nije bio slučaj.

Radnički je osnovan 18. maja 1921. godine pod nazivom Solvay. Poslije Drugog svjetskog rata nastupao je pod imenom Radnički, tokom agresije na BiH naziv je promijenjen u Lukavac, da bi današnji naziv bio potvrđen 2000. godine.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

[facebook]https://www.facebook.com/fkradnicki.fanpage/videos/245603766752603/[/facebook]

Klub iz Lukavca se trenutno takmiči u Drugoj ligi FBiH grupa Sjever. Najveći uspjeh je ostvaren u sezoni 1995/96 kada se ovaj klub takmičio u Premijer ligi. Dugo godina je igrao u Prvoj ligi FBiH.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi