BH Fanaticosi u korteu krenuli prema stadionu

Uvijek uz Zmajeve

BH Fanaticosi u korteu krenuli prema stadionu

Edmir Škorić

Najvatreniji navijači bh. reprezentacija, BHFanaticosi, okupili su se u Lisabonu kako bi sa ostalim navijačima naše selekcije večeras podržali Zmajeve u najtežem mogućem ispitu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

BHF je još danas pjesmom napravio uvertiru, ali ono najbolje ostavili su za 90 minuta borbe u Lisabonu na stadionu Luz.

Tradicionalno, oni su u korteu krenuli prema stadionu Benfice. Obično su jako bučni, tako da ne sumnjamo da ćemo ih i večeras čuti bez obzira što će domaćin biti mnogo brojniji.

Naša selekcija je, podsjećamo, u prva dva kola ostvarila tri boda. Prvo smo dobili Island, pa izgubili od Slovačke.

Poslije duela sa Portugalom, slijedi nam povratak u BiH, pa onda u Zenici okršaj sa Luksemburgom u 4. kolu kvalifikacija za EP.

Popularni Zmajevi nisu stigli ni trenirati na La Luzu, već tu uradili na sarajevskoj Grbavici, a jutros je u lisabonskom hotelu obavljen aktivacijski trening, zbog prethodnih tehničkih problema jer je reprezentacija put Lisabona krenula kasnije u odnosu na predviđeni termin.

Oglasi

Korteo Fanaticosa u Portugalu

Ovaj put Hadžibegić je pozvao tačno onoliko igrača koliko ih se može naći u zapisniku, pa puni sastav reprezetnacije BiH za duel sa Portugalom izgleda ovako:

Golmani: Vasilj (1), Šehić (12), Pirić (22).

Odbrana: Miličević (2), Barišić (3), Gazibegović (4), Kolašinac (5), Saničanin (6), Ahmedhodžić (16), Dedić (21).

Vezni red: Prcić (8), Pjanić (10), Cimirot (13), Tahirović (14), Hadžiahmetović (18), Varešanović (19), Stevanović (20).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Napad: Menalo (7), Prevljak (9), Džeko (11), Bilbija (15), Kodro (17), Hamulić (23).

Još uvijek čekamo na zvanične sastave kako bismo vidjeli s kakvom ekipom će se Hadžibegić suprostaviti Portugalcima koji su ogromni favorit.

Top Komentari

komentator1
Ako izuzmemo Horde Zla, BHF su jedina prava navijacka grupa iz BiH. Sve ostale grupice su politicke marionete u pokusaju da glume neke ultras.
2 3
hamdi kurtes
Rastjerajte tu BH soku.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi