"Biću pokusni kunić za vakcinu ako to znači da ćemo ponovo igrati"

I Ferrero želi da se fudbal vrati, ali...

"Biću pokusni kunić za vakcinu ako to znači da ćemo ponovo igrati"

Italijanska fudbalska federacija (FIGC) svim silama radni na pronalaženju rješenja sa nastavak, prije svega, sezone Serije A.

Danas su se pojavile informacije da se prvi čovjek FIGC-a Gabriele Gravina sastao sa panelom doktora i naučnika i da se izradio plan za postepeni nastavak takmičenja.

Prvo bi se, uz obavezna testiranja igrača, nastavila Serija A, a potom Serija B i C.

Treba istaći i da se Italijani nadaju nastavku sezone Serije A nakon 30. maja, iako je jasno da će se utakmice igrati bez prisustva publike.

Jedan od protivnika preuranjenog nastavka takmičenja je prvi čovjek Sapdorije Massimo Ferrero, ipak i on silno želi da se fudbal ponovo zaigra na Apeninima. Danas je dao i neobičnu izjavu, u svom stilu.

"Ako žele, ja ću biti pokusni kunić za vakcinu ako to znači da možemo ponovo igrati", izjavio je Ferrero.

Ipak, gazda kluba iz Đenove i dalje smatra da se prvo sama pandemija virusa Covid-19 mora stišati prije nego što se nastavi fudbalska sezona.

"Međutim, oni koji nas tjeraju da se vratimo na terene jednostavno prodaju demagogiju. Važno je da pobijedimo koronavirus, to je ono što je zaista bitno", istakao je Ferrero.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nije Ferrero impresioniran ni idejom da se treninzi ekipa nastave uz poštovanje socijalnog distanciranja.

"Kako to funkcioniše? Igrači trče u razmaku od četiri metra, a trener viče kroz megafon sa balkona? To je ludost...", poručio je Ferrero.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi