Ranieri strahuje za igrače: Oni su kao bolidi Formule 1, možemo li ih gurati do granice?

Trener Sampdorije

Ranieri strahuje za igrače: Oni su kao bolidi Formule 1, možemo li ih gurati do granice?

Trener Sampdorije Claudio Ranieri jedan je od onih koji se često pojavljuju u italijanskim medijima ovih dana.

Ranieri je strašno zabrinut za igrače obzirom da je najavljeno kako će s treninzima morati početi već početkom narednog mjeseca.

Njegova ekipa pretrpjela je teške dane zbog virusa Covid-19. Nekoliko igrača bilo je zaraženo i Ranieri brine za njihovu sigurnost jednom kada se treninzi i utakmice nastave.

On poziva sve nadležne organe da osiguraju maksimalne uslove kako bi se bilo sigurno da je za igrače povratak na teren bezbijedan i da se niko zbog toga neće hvatati za glavu.

"Mi smo imali igrače koji su bili pozitivni na Covid-19, potom negativni, a potom kada su se vratili kućnom treningu opet pozitivni", kaže Ranieri za RAI Radio 1 i dodaje:

"Zato smatram da moramo biti oprezni. Također sam čitao kako virus može uticati i na srce. Ako ćemo već igrati, onda igrači moraju proći kroz sve testove i biti potpuno zdravi. Ne govorim ja šta je pogrešno ili ispravno, samo želim da doktori dogovore koje su potrebne stvari koje se trebaju uraditi da bi se igračima obezbijedila sigurnost".

Trenutni plan je da se liga nastavi krajem maja i da se vjerovatno igra svaka tri dana. To će sigurno biti vrlo naporno igračima...

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Igrači su kao Formula 1 automobili, moraju biti gurani do krajnjih granica kako bi pokazali najbolje od sebe. Možemo li to uraditi?", upitao se iskusni trener.

"Da li će mjesec dana treninga biti dovoljno da ih spremimo da igraju dva puta sedmično? Ja sam samo trener i odluka očigledno nije na meni, ali šta god da se desi, neko će biti nesretan".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi