Ranieri: Koju god odluku da donesu nastat će haos

Oglasio se trener Sampdorije

Ranieri: Koju god odluku da donesu nastat će haos

E. Čaušević

Italijanski mediji jučer su objavili da postoji velika šansa da će se sve utakmice do kraja ove godine igrati pred praznim tribinama.

Pandemija koronavirusa napravila je veliki haos, a još uvijek nema naznaka kada će se sezona nastaviti. Prema posljednjim informacijama klubovi bi trebali početi trenirati 4. maja, a nastavak sezone bi se u tom slučaju desio krajem maja.

Trener Sampdorije, Claudio Ranieri, pričao je o trenutnoj situaciji na Apeninima, te je poručio da je jasno da će svaka odluka koja se donese za nastavak sezone izazvati haos.

"Imali smo nekoliko igrača koji su bili zaraženi, ali hvala Bogu oporavili su se i sada treniraju koliko god mogu. Ovo prvenstvo sigurno neće biti isto kad god se nastavi. Vjerujem da se treba igrati i da je to pravo rješenje za fudbal, ali jasno je da će svaka odluka koja se donese unijeti haos jer niko ne zna kako će sad sve funkcionisati. To je velika odgovornost, ali nadamo se da neće biti pogrešnih odluka", rekao je Ranieri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Sampdoriji su spremni da počnu s treninzima kada se ukine vanredno stanje u državi, ali jasno je da će treninzi biti prema posebnim uputama od zdravstvenih institucija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi