Nove projekcije baraža: UEFA ne daje puno šansi Bosni i Hercegovini

Iz kolo u kolo dosta toga se mijenja

Nove projekcije baraža: UEFA ne daje puno šansi Bosni i Hercegovini

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra duel osmog kola kvalifikacija za EURO 2024. godine. Na Bilinom polju u Zenici odčekujemo favorita i lidera grupe selekciju Portugala, tako da je pred izabranicima selektora Save Miloševića težak zadatak.

Matematički smo još u igri za plasman na EURO kroz tekuće kvalifikacije. Najednostavnija računica je da dobijemo naredna tri meča, a da Luksemburg i Slovačka večeras remiziraju.

Međutim, svjesni su naši reprezentativci da je baraž ipak šansa za EURO, ali predaje večeras sigurno neće biti.

Što se tiče baraža naša selekcija je osigurala kao pobjednik lige B u Ligi nacija, a mogući rivali u baražu su nam selekcije Finske, Ukrajine, izraela, Islanda ili Norveške, naravno zavisi da li će Izrael igrati, ali i da li će Ukrajina proći direktno na EURO u grupi sa Engleskom i Italijom.

UEFA je uradila projekcije šansi kroz baraž i Bosni i Hercegovini se daje 23% šansi što je svrstava na šesto mjesto.

Oglasi

Najviše šansi kroz baraž daje se selekcijama Ukrajine i Velsa, ali naravno ovo je po trenutnim rezultatima, a ispred nas su Finska, Luksemburg i Gruzija.

Gruzija i Luksemburg bi išli kroz baraž Lige C, Ukrajina i Vels kroz baraž Lige A, a naša selekcija bi sa Finskom imala najviše šansi da prođe baraž Lige B.

Naravno, ove projekcije mogu se već večeras promijeniti ovisno o rezultatima u ostalim utakmicama i stanja na tabeli.

Ako bi recimo Nizozemska prošla direktno. Grčka bi išla u baraž Lige C, a Ukrajina bi u baraž Lige A, što znači da bi Island u naš dio baraža.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Dosta toga će ovisiti o tome kako će kvalifiakcije završiti Hravtska, Norveška također čeka da vidi u kojem će baražu završiti, kombinacija je dosta, a UEFA Bosni i Hercegovini ne daje baš previše šansi kroz baraž, postotak plasmana naše selekcije je pomenutih 23%.

Top Komentari

Culer
Tako je, tako je. Računice, računice. Samo sabirajte.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi