Savo Milošević morao da otpiše jednog reprezentativaca - nema ga među 23 prijavljena

Svoje mjesto ustupio Bašiću

Savo Milošević morao da otpiše jednog reprezentativaca - nema ga među 23 prijavljena

Edmir Škorić, foto: Dino Kurbegović

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Zenici ugostiti Portugal u osmom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali se utakmica igra od 20.45 sati.

Nije tajna da nas čeka najteža utakmica u kvalifikacijama, niti je tajna da bi pobjeda bila ravna svjetskom čudu, ili najmanje što sada možemo učiniti je nadati se senzaciji uz pomoć koje bi kroz kvalifikacije ostao u igri za plasman na Euro 2024.

S druge strane, Portugal je već osigurao Euro, ali u Zenici igraju bez pritiska, tako da ovo svakako može biti mač s dvije oštrice.

Smatram da bi sve navedeno moglo činiti jednu spektakularnu nogometnu utakmicu i da će svi uživati ​​bez obzira na ishod utakmice.

Savo Milošević debitirao je pobjedom u Vaduzu protiv Lihtenštajna i želi u drugoj utakmici i prvom pravom izazovu pokazati javnosti da nije tek tako dobio priliku voditi našu reprezentaciju.

Oglasi

Inače, novi izbornik prijavio je 23 igrača za duel s Portugalom, no zanimljivo je da na tom popisu nema Eldara Ćivića, koji je prethodno bio na klupi protiv Lihtenštajna.

Umjesto Ćivića, na popisu od 23 igrača uvršten je Ivan Bašić, koji je prekomandovan u seniorsku reprezentaciju, ali je prethodno igrao na Grbavici za U21 reprezentaciju protiv Francuske (1:2).

Fudbaler ruskog Orenburga izuzetno je talentiran i očekuje se da polako postane reprezentativac naše zemlje.

"Prvi dojmovi su stvarno odlični. Upoznao sam igračke, neke sam znao i otvoriti jer sam igrao s njima, ali osjećaj je stvarno fenomenalan", rekao je Bašić po dolasku u seniorsku momčad.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kad bude znao, možda večeras protiv moćnog Portugala službeno debitovati za A tim i možda ovo bude noć koju će bivši igrač Zrinjskog zauvijek pamtiti kao jednu od najboljih. I iskreno se tome nadamo.

Tabela grupe J: Portugal 21, Slovačka 13, Luksemburg 11, BiH 9, Island 7 i Lihtenštajn 0 bodova. Utakmica se igra sutra od 20.45 sati, ali se može pratiti na programu BHRT-a.

Top Komentari

pikaboo
MasAllah, mnigi me obradovala ova informacija, zar je Eldaru Civicu mjeato u reprezentaciji.
7 0
user1676286668
Izbacujes civica ostavljes Renata wtf...samo izbacuje muslimane a ubacuje sebe i Hrvate to je ta repka...
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi