Scena iz Zenice će obići region

Uoči meča BiH - Crna Gora

Scena iz Zenice će obići region

A. Čaušević

Manje od pet sati osalo je do utakmice Lige nacija između BiH - Crne Gore. 

Navijači obje reprezentacije već pristižu u Zenicu. S obzirom na lijepo i sunčano vrijeme u gradu na rijeci Bosni sigurno nas očekuje dobra atmosfera.

Ono što može radovati sve ne samo u BiH i regionu su scene koje se dešavaju na zeničkim ulicama pred sami susret.

Iako je utakmica od velikog značaja za obje ekipe (pobjeda praktično donosi prvo mjesto u grupi) to se po ponašanju navijača i ne bi reklo.

Tako crnogorski navijači šetaju sa zastavama svoje zemlje i drugim navijačkim obilježjima bez ikakvih problema, štaviše i zajedno se fotografiju sa pristalicama BiH.

Možda i takve scene najbolje pokazuju kakav odnosi i međupoštovanje vlada između ove dvije nacije što se na brdovidom Balkanu može smatrati pravim raritetom.

Inače, Crnogorci su nešto ranije doputovali u Zenicu te su lijep dan i vrijeme iskoristili da se bolje upoznaju sa ovim gradom gdje su imali toplu dobrodošlicu.

S druge strane, navijači BiH tek počinju sa okupljanjem te nema sumnje da će popularni Zmajevi sa tribina Bilinog polja imati ogromnu podršku.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Atmosferu sa ulica Zenice nekoliko sati uoči meča zabilježili su i reporteri portala SportSport.ba na kojem ćete moći i pratiti tekstualni prijenos večerašnjeg meča.

Podsjećanja radi utakmica na Bilinom polju počinje u 20:45. Izabranici Ivayla Peteva u susret ulaze sa prvog mjesta te bi pobjedom osigurali promociju u Ligu A Lige nacija te baraž za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Promo

Top Komentari

Salt_boy075
Kakve scene! Gdje su ovdje navijaci Crne Gore ? Ovdje se tacno vidi samo nasi navijaci kao da su krenuli na ratiste,uvijek oni glupi sesiri kao klovn-ovi ili cirkusanti.
2 14
pjanke.sa
Savez napolje!!!!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi