Zmajevi napredovali na FIFA rang listi, ali i zeznuli Francuze

Novi poredak najboljih reprezentacija svijeta

Zmajevi napredovali na FIFA rang listi, ali i zeznuli Francuze

H. Zilić

FIFA je objavila novu rang listu najboljih reprezentacija svijeta.

Nakon remija protiv Francuske i Kazahstana u kvalifikacijama za SP 2022. godine, reprezentacija Bosne i Hercegovine zabilježila je blagi skok i sada je 57. reprezentacija svijeta, preskočili smo selekciju Kameruna.

U vrhu je došlo do manjih promjena.

Engleska je preskočila Francusku koju je koštao remi protiv naše selekcije. Englezi su sada treća, a Francuska četvrta reprezentacija svijeta.

Prva na listi je Belgija, a prati je Brazil, dok su u TOP 10 još reprezentacije Italije, Argentine, Portugala, Španije, Meksika, Danske.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Reprezentacija Hrvatske je na 17. mjestu, Srbija je na 28., Slovenija na 64., Crna Gora na 71., Sjeverna Makedonija na 74. a Kosovo je 109. selekcija svijeta.

Što se tiče rivala iz naše grupe, pored Francuske odlično je plasirana i Ukrajina koja zauzima 27. mjesto na novoj FIFA rang listi.

Top Komentari

dadoodad
E jesmo im se sad osvetili
6 0
AmarSahin
Ova Fifina lista je obična glupost. Čuj Belgija 1. a ispali u četvrtini finala Eura. Europski prvak je nekako 5. Sjedinjene Američke Države su 13. i nekako su ispred Njemačke, Hrvatske, Švedske, i ostalih reprezentacija.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti