"Pokušava da se naudi reprezentaciji, nepotrebno se kreira nešto što ne postoji"

Prvi Zmaj koji je progovorio javno o stanju u ekipi

"Pokušava da se naudi reprezentaciji, nepotrebno se kreira nešto što ne postoji"

A. Čaušević

Reprezentacija BiH je u septembru odigrala tri utakmice, ali pažnju regionalne i svjetske javnosti nije privukla zbog sjajnih igara na terenu. 

Septembarski ciklus je počeo odlično. Zmajevi su u Strasbourgu na crtu stali prvacima svijeta i odigrali 1:1. Meč protiv Francuske je ponudio optimizam za bolje sutra.

Nakon toga stigao je prijateljski duel protiv Kuvajta. Priliku za igru su dobili rezervisti, a tokom susreta pale su teške riječi izrečene putem tastature. Završeno je 1:0 golom Prevljaka, ali puno više se pričalo o Asmiru Begoviću.

Begović je tokom meča protiv Kuvajta na Twitteru praktično cijelo rukovodstvo Saveza i reprezetnacije nazvao kriminalcima. I kada se činilo da se situacija smirila svjetlost dana je ugledala ja poruka u čijem sadržaju se navodi kako je nepoznati menadžer već dao kaparu da njegov igrač nastupi protiv Kostarike.

Stigao je utorak i meč sa Kazahstanom. Zmajevi su odigrali zaista sjajan meč, ali loša realizacija ih je koštala gubitka golova. Završeno je 2:2 šokantnim golom u sudijskoj nadoknadi.

Nekoliko dana kasnije kad su se već glave ohladile o stanju u reprezentaciji i mogućim aferama za švedske medije je govorio Anel Ahmedhodžić, standarni stub odbrane.

"Timski duh je zaista fantastičan, tu je stvarno finih igrača i dosta kvaliteta u timu. Ali nešto iz vana pokušava da našteti ekipi. To ne utiče na mene, ali mislim i na bilo koga drugog u ekipi", rekao je štoper Malmea te nastavio:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Mislim da je nepotrebno kreirati nešto što ne postoji, barem koliko ja znam. Ne znam mnogo, ali iz mog iskustva u Bosni i Hercegovini bilo je profesionalno, organizovano i dobro."

Bosnu i Hercegovinu u oktobru očekuju dva nova meča kvalifikacija koja bi mogla biti i odlučujuća u borbi za drugo mjesto. U subotu, 9. oktobra Zmajevi gostuju Kazahstanu, a tri dana kasnije bit će gosti i Ukrajini.

Promo

Top Komentari

Kiss
Ne zna,skoro je došao a vjerujem da ga i ne interesuje mnogo a i ne treba njegovo je da igra.
12 0
fukaraslana
Dijete neznas ti ko si ti lopovi sto sad vode repku vico - misimovic i petev ali doce dan kada ces doci do pameti . Pola ove repke je pozvano po natedbi
11 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi