Bugari nam sude protiv Finske, Ivaylo u VAR sobi
Foto: T. Hebib

Selektorov imenjak

Bugari nam sude protiv Finske, Ivaylo u VAR sobi

E. Ganibegović

Posljednji meč u junskom terminu Lige nacija Zmajevi igraju u utorak. 

Na Bilinom polju u okviru četvrtog kola B3 grupe Lige nacija dočekat ćemo selekciju Finske s kojom smo u prvom kolu u Helsinkiju sretno i spretno remizirali 1:1 golom Smaila Prevljaka u posljednjim minutama utakmice.

Određeni su i suci za ovu utakmicu, a, zanimljivo, oni dolaze iz Bugarske, zemlje odakle dolazi i selektor Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev.

Georgi Kabakov biti će glavni sudija ovog meča, a pomagat će mu sunarodnjaci Martin Margaritov i Diyan Valkov, dok je četvrti sudac Dragomir Draganov.

U VAR sobi bit će također Bugari - Ivo Kolev i imenjak našeg selektora Peteva, Ivaylo Stoyanov.

Kabakov je inače 36-godišnji bugarski sudija koji je na FIFA-inoj listi od 2013. godine. Ove sezone sudio je na 29 utakmica, a među njima i po jedan meč u Ligi prvaka (Wolfsburg - Sevilla), Evropskoj ligi (Brondby - Lyon) i Konferencijskoj ligi  (Partizan - Sparta).

Oglasi

Na 29 pomenutih mečeva podijelio je 157 žutih i šest crvenih kartona, od čega dva direktna, te dosudio 12 penala.

Što se naše reprezentacije tiče, sudio je dva puta U19 selekciji Bosne i Hercegovine u oktobru 2016. godine kada smo s 0:3 savladali Litvaniju, te poraženi 1:3 od Austrije u kvalifiakcijama za EURO.

Tada je u kadru od sadašnjih A reprezentativaca bio Ermedin Demirović. 

Sudio je jednom na Grbavici i to duel Željezničara i Standarda (0:1) u kvalifikacijama za Evropsku ligu 2015. godine. Na tom meču za domaći tim nastupio je sadašnji reprezentativac Amir Hadžiahmetović.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

S Fincima nije imao nikakvog dodira, odnosno nije sudio niti njihovim klubovima niti reprezentacijama.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Finska na rasporedu je u utorak od 20:45 na Bilinom polju. 

Top Komentari

BHparola
Petev postuje bosnu i zeli da pobjedjuje bosna pa vi pricajte sta hocete, to se dobro vidjelo protiv rumunije nakon utakmice
5 3
bk123
Navijam za Zrinjski i ovaj Musa je igro tu, al kako mi je tip antipatičan i školski primjer uhl****...fuj,lik nit smrdi nit miriše takvi su najgori
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi