Loše vijesti za utorak: Zatvara se južna tribina sa 1500 mjesta

Dočekujemo Finsku

Loše vijesti za utorak: Zatvara se južna tribina sa 1500 mjesta

Samir Mlaćo
Disciplinska komisija UEFA-e donijela je odluku o kazni za NS/FS BiH zbog incidenata na utakmici Lige nacija između Bosna i Hercegovine i Rumunije.

NS/FS BiH kažnjen je novčanim iznosom od 14.500 eura zbog rasističkog ponašanja navijača i utrčavanja u teren, te zatvaranjem jednog sektora koji obuhvata 1500 mjesta u narednoj utakmici UEFA Lige nacija.

Tako će u susretu između selekcija BiH i Finske koji se igra 14. 06. 2022. na stadionu „Bilino polje“ u Zenici biti zatvorena južna tribina sa 1500 mjesta.

Neće biti pomjeranja 500 navijača koji su već kupili ulaznice za taj dio tribine.

Da li će Džeko biti spreman?

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko rekorder je naše selekcije po broju nastupa i golova.

Čovjek je to koji se uvijek rado odaziva na okupljanja reprezentacije i evo s 36 godina na leđima u junu, kada su teške noge nakon duge sezone u zahtjevnoj ligi kakva je italijanska uz igranje u Ligi prvaka i Kupu Italije, počeo je sve tri utakmice Lige nacija.

Oglasi

Protiv Rumunije je izašao na poluvremenu zbog otekline na nozi, bio je upitan za Crnu Goru no sinoć je ipak zaigrao u početnih 11, no vidjelo se da Dijamant nije na sto posto svojih mogućnosti i da još uvijek osjeća posljedice povrede.

Džeko kroz svoju karijeru mnogo pazi na svoje fizičko stanje, radi vježbe prevencije i prava je rijetkost kada je on povrijeđen, a naročito je upečatljivo da nikada nije imao neku težu povredu.

Na prste se može nabrojati kada je zbog povrede propustio nastupe u reprezentaciji. Nije ga bilo, naprimjer, 2014. godine protiv Izraela, 2015. godine je bio na klupi za svaki slučaj (hvala Bogu nije bilo potrebe da ulazi) protiv Velsa i Kipra kada je zasjao Milan Đurić.

A onda, Finci.

Finsku dočekujemo za dva dana u Zenici i to će nam biti šesta utakmica protiv njih od 2019. godine, a ukupno sedma računamo li i onaj prijateljski duel 2004. godine.

Edina Džeku prati peh kada su u pitanju domaće utakmice protiv Finske. Naime, Dijamant zbog povrede nije mogao nastupiti 12. oktobra 2019. godine u kvalifikacijama za EP 2020. kada smo slavili s 4:1 protiv Finaca, a on je utakmicu odgledao iz VIP lože stadiona Bilino polje.

Naredni meč s Fincima u Zenici igrali smo u novembru 2021. godine, Dijamant ponovo zbog povrede nije bio na raspolaganju selektoru, a taj meč s igračem više na terenu izgubili smo rezultatom 1:3.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

 Sada Finci ponovo dolaze u Zenicu, a kapiten je rovit. Nadamo se da će ipak stisnuti zube i povesti ekipu protiv tih dosadnih Finaca i konačno im i zabiti gol.

 Utakmica Bosna i Hercegovina - Finska na rasporedu je u utorak od 20:45 na stadionu Bilino polje u Zenici.

Top Komentari

Mowzilla
Ma to su odlicne vijesti u ratu protiv saveza. U ostalom je svakako taj dio bio poluprazan. Bilo je par ljutih krajsnika i casualaca, to je to...
3 1
Chico
Ta tribina svakako smrdi od ranije.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi