BiH u Zenici dočekuje najveće nogometne zvijezde, ali euforije nema
Razočaranje nakon Sjeverne Irske je ogromno

Poraz od Sjeverne Irske uzrok tišini

BiH u Zenici dočekuje najveće nogometne zvijezde, ali euforije nema

E. Škorić, foto: T. Hebib

Nogometna A reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon ispadanja iz baraža sutra u Zenici dočekuje Nizozemsku u Ligi nacija u 18.00 sati.

Vidno razočarani, ljubitelji bh. nogometa teško da mogu prežaliti poraz od Sjeverne Irske na Grbavici i izgubljenu šansu da se plasiramo na EURO, pa zbog toga duel s Nizozemskom u Ligi nacija nije nešto što se čeka u euforiji i sa velikim nestrpljenjem.

Dušan Bajević bi mogao danas malo promiješati karte, osvježiti ekipu, dati priliku nekim drugim igračima, a opet biti svjestan činjenice da se s druge strane nalazi jedna od najperspektivnijih svjetskih nogometnih selekcija.

"Meni je cilj da ovo završim koliko je moguće najbolje, a kasnije će reprezentacija imati novog selektora kojeg bude željela. Tu sam na raspolaganju za svaku pomoć koja bude trebala. Mislim da postoje izuzetno dobri i ambiciozni treneri koji mogu da vode reprezentaciju".

"Mislim da svi igrači znaju šta ih čeka protiv Nizozemske. Svaku utakmicu ćemo pokušati odigrati što bolje. Ne predajemo se i idemo dalje", rekao je Bajević u najavi utakmice.

Poslije ove utakmice, 14. oktobra naša reprezentacija putuje na gostovanje u Poljsku, a nakon dva odigrana kola u grupi 1 prva je Italija bez poraza sa četiri boda. Po tri imaju Poljska i Nizozemska, dok naša reprezentacija ima bod osvojen u prvom kolu protiv Italije.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Činjenica je, pak, da u ovoj grupi nemamo prevelike šanse i da do susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo neće biti pretjerane euforije niti prevelikih nadanja.

U večerašnjoj utakmici Nizozemska je ogroman favorit, a to možete provjeriti i u ponudi MOZZART kladionice.

Top Komentari

Ajax11
Dotakli smo dno, a vjerujem da idemo još dublje!
4 1
Dtox
Hajmo lale pregazite ove bezmudne kokoske.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi