Zašto bi zbog poraza od Irana bh. reprezentacija mogla dugoročno osjećati posljedice?

Nije nam to trebalo

Zašto bi zbog poraza od Irana bh. reprezentacija mogla dugoročno osjećati posljedice?

Edmir Škorić

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je na Koševu doživjela poraz od selekcije Irana u prijateljskom susretu.

Iranci su slavili protiv poprilično bezidejne i demotivisane reprezentacije BiH, koja bi 2020. godinu mogla okončati bez ijedne pobjede. S obzirom na to da nam slijede mečevi s Nizozemskom i Italijom u Ligi nacija, to zaista nije isključeno.

BiH je posljednji put slavila još 18. oktobra 2019. godine i to protiv Lihtenštajna. Loše partije u posljednje vrijeme učinile su da dođemo u tešku situaciju pred žrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Mogli bismo lako izgubiti to mjesto u trećem šeširu. Istina je da se i dalje tu nalazimo, ali tek malo smo iznad Grčke i Finske, koje imaju šansu da nas izguraju iz trećeg šešira do žrijeba, odnosno do kraja mjeseca.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ono što je posebno zabrinjavajuće, Grci i Finci imaju daleko lakše rivale u naredenih nekoliko dana u mečevima Lige nacija. Stoga, čini se da bi poraz od Irana mogao da ima daleko veće posljedice na budućnost našeg nacionalnog tima. 

Top Komentari

Zeleni_zub
Bolje je uzet sta para od Irana nego biti u nekom tamo sesiru. Svakako se nikad nigdje necemo plasirati pa sve I da smo u prvom sesiru, a od iranskih pada pocasni predsjednik moze sebi svasta fino kupiti
9 0
Ajax11
Nije mi jasno ovo djeljene poena! Znaci u buduce treba samo igrati protiv Lihtenštajna i Andore, dobiti tekme i bolje prolazis nega ako igraš protiv Italije ili Spanije...Pa bolje za nas ondah da igramo grupu C ili D nacije, bar su tamo šanse jace da se plasiraš i ubereš poena za Fifa rang listu...
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi