Iako selektor bježi od toga - Bosna i Hercegovina je favorit večeras

Kada su u pitanju koeficijenti u kladionicama

Iako selektor bježi od toga - Bosna i Hercegovina je favorit večeras

Eldar Ganibegović, foto: Dino Kurbegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine utakmicom protiv Islanda na Bilinom polju večeras otvara kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, te je favorit u tom duelu.

Selektor Faruk Hadžibegić ipak ne želi kazati da smo favoriti, te je izuzetno oprezan pred večerašnji duel, što je potvrdio izjavom na jučerašnjoj press konferenciji:

"Ne bih se složio da smo mi favoriti. Reći ću vam da smo favoriti kada ih i ako pobijedimo. Imam poštovanje prema kolegama i svima koji rade. Kada govorimo o Islandu od prije 15 godina, govorili bi drugim terminima. Imam respekt prema toj ekipi. Želim skrenuti pažnju publici i mojim momcima na važnost susreta i rezultata.

Želja nam je svima da odemo na EP, imamo mogućnost prvo i drugo mjesto, imamo i taj baraž, a ja namjerno uzimam taj rizik i govorim da želimo da budemo prvi s deset pobjeda, ali ni u jednom momentu ne kažem da ćemo ih pobijediti.

Mi možemo imati želje, ima i protivnik želje. Oni su imali prijateljske utakmice u januaru i februaru kada mi nismo imali što dovoljno govori o tome da su oni ozbiljno ovo shvatili".

Navijači su rekli svoje i kažu da Bosna i Hercegovina ima 78% šansi za pobjedu, a Zmajevi su favoriti i prema kladionicama. 

Oglasi

Najmanji koeficijent na pobjedu Bosne i Hercegovine daje Volcano - 1,79. Koeficijent na remi u ovoj kladionici je 3,75, a na pobjedu Islanda 4,90.

Bosni i Hercegovini vjeruje i Meridian. Pobjeda Zmajeva nosi koeficijent 1,80, remi 3,60, a trijumf gostiju 4,60.  

Nešto slično nalazimo i u Mozzartu. Kvota na Zmajeve je identična kao i u Meridianu, 1,80, remi je 3,45, a pobjeda Islanda 4,80. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Neznatno veća kvota na Zmajeve je u WWinu. Na pobjedu Zmajeva je koeficijent 1,81, na remi 3,70, a na dvojku, odnosno pobjedu Islanda, 5,10.

Nadamo se da će naši Zmajevi ulogu favorita večeras i opravdati, te da ćemo se svi zajedno radovati. Utakmica počinje u 20:45. 

Top Komentari

PapaK
Gle' sad kad razvalimo Island, ko ce ga slusati u p.m.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi