Novom selektoru mandat na četiri godine i odriješene ruke za izbor saradnika
FOTO - EPA

Novom selektoru mandat na četiri godine i odriješene ruke za izbor saradnika · Saznajemo

A. Beganović

Novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, birat će sebi saradnike, sazanje SportSport.ba iz izvora bliskih Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Iako ime novog selektora sasvim sigurno neće donijeti prijeko potrebne promjene za ozdravljenje bh. fudbala, u bosanskohercegovačkoj javnosti je ime nasljednika Dušana Bajevića glavna tema.

Počelo se već špekulisati o imenima kandidata što je i očekivano, no iz izvora bliskih članovima Komisije zadužene za pregovore saznajemo da još uvijek nije uspostavljen kontakt niti sa jednim stručnjakom te da će se to dogoditi u narednim danima.

Ono što je u ovom trenutku najvažnije jeste da će novi selektor, pa ko god to bio, imati odriješene ruke prilikom izbora svojih saradnika, što dosad nije bio slučaj izuzmemo li period Roberta Prosinečkog, koji je svoj dolazak uslovio i dolaskom svoja dva saradnika.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Također, veoma bitno je i da među čelnicima Izvršnog odbora preovladava stav da novi selektor treba dobiti mandat na četiri godine i da mu osnovna zadaća treba biti plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Promo

Top Komentari

Saimai1316
Ne niko iz Srbije definitivno nam ne treba,ne dolazi u obzir,nek im bude jasno
34 3
Rajvosa2019
Vico ce pokusati ugurati M.Krstajica , to je vec poznato - Dragani i Milosi ce ga podrzati 100% a koliko vidim i Ivo + Hrvoje momentalno gura na njihovu stranu - sve jasno kao dan
19 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi