Džeko brutalno iskren: Nismo dorasli ovakvim ekipama, dobro smo prošli

Nakon debakla od Portugala

Džeko brutalno iskren: Nismo dorasli ovakvim ekipama, dobro smo prošli

Haris Zilić

Težak poraz fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u osmom kolu kvalifikacija za EURO 2024. godine. Portugal je u Zenici slavio 0:5 i zapečatio još jednu tmurnu noć za bh. fudbal.

Nakon utakmice u izjavi za BHRT komentar je dao i kapiten našeg tima, Edin Džeko.

"Došli smo u situaciju da smo morali napraviti rezultat protiv Portugala jer smo ranije mečeve kiksali. Utakmica u Lihtenštajnu nas je zavarala.

Primili smo rani pogodak, noge se počnu tresi, dođu greške. Bez bozira na sve, mislim da smo lagano primali golove. Dvojica prave ofsajd, treći trči za igračem, moramo na terenu zvati jedan drugog", rekao je Džeko i dodao:

"Završilo je dobro kako je počela. Selektoru može ova utakmica pomoći da vidi šta i kako dalje. Mislim da protiv ovakivh ekipa ne možemo igrati sa četiri nazad, nismo dorasli ovim ekipama da igramo situacije jedan na jedan."

O narednim utakmicama?

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ne treba poraz uzimati zdravo za gotovo, ali kako se utakmica odvijala dobro smo prošli. Nadamo da će ovaj poraz pomoći igračima i selektoru da se pripremimo za baraž.

To nam je jedini put do Evropskog prvenstva. Selektori ma vremena da vidi i neke druge igrače koji mogu pomoći. Nama kad nedostaje jedan igrač to nije ista reprezentacija."

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
idi krkaj hamburgere klocino nisi iziscilijo
0 1
King_Kenny
...bolje je i ugasiti skroz reprezentaciju i ne nastupati,nego se ovako brukati...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi