Zahvaljujući Portugalu, a ne "Zmajevima" - Za sat rasprodane sve karte za meč BiH - Portugal!

Nema više karata u slobodnoj prodaji

Zahvaljujući Portugalu, a ne "Zmajevima" - Za sat rasprodane sve karte za meč BiH - Portugal!

Eldar Ganibegović

Samo sat vremena nakon što su puštene u prodaju, karata u slobodnoj prodaji za utakmicu Bosna i Hercegovina - Portugal više nema. N/FSBiH na tome može zahvaliti zvijezdama Portugala, a ne "Zmajevima" koji su ostali samo na teoretskim šansama da se direktno plasiraju na EURO.

Još su četiri kola ostala do kraja kvalifikacija za EURO u Njemačkoj, a mečevi 7. i 8. igraju se u oktobru mjesecu.

Naša selekcija će prvo 13. oktobra gostovati u Vaduzu kod Lihtenštajna, dok će tri dana kasnije ugostiti ekipu Portugala.

Putem platforme kupikartu.ba danas od 12 sati počela je prodaja karata za meč Bosne i Hercegovine i Portugala i već nakon sat vremena nijedna karta više nije dostupna.

Naime, klikom na bilo koji sektor koji je dostupan, više nije moguće kupiti kartu. "Sve karte za ovu zonu su rasprodane", piše kada se klikne na bilo koju željenu zonu.

Podsjetimo, u prodaji su bile karte za zapadnu (30 KM), sjevernu i južnu tribinu (po 20 KM). Karte za istočnu tribinu dijeli N/FSBiH, a također nije bio dostupan ni A sektor na sjeveru jer će tu biti smješteni gostujući navijači, kao ni A sektor na zapadu koji će biti prazan kako bi se odvojili portugalski i bh. navijači.

Oglasi

Portugal je nakon prvih šest kola s maksimalnih 18 bodova na prvom mjestu i želi da se s maksimalnim učinkom plasira na Evropsko prvenstvo.

Što se tiče "Zmajeva", kako ih već dugo neopravdano nazivamo, oni imaju samo šest bodova i samo teoretske šanse da se direktno plasiraju na EURO.

Zahvaljujući dobrim rezultatima u Ligi nacija kada je selektor bio Ivaylo Petev, u džepu imamo baraž koji ćemo u slučaju da se ne plasiramo direktno igrati u martu 2024. godine. 

Koliki je interes navijača za reprezentacijom Bsone i Hercegovine dovoljno smo vidjeli na meču protiv Lihtenštajna gdje je bilo ispunjeno manje od pola Bilinog polja, tako da interes za ovu utakmicu možemo pripisati samo portugalskim zvijezdama.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Portugal je gostovao 2009. godine na Bilinom polju u baražu za SP u Južnoj Africi i slavio 1:0, dok je dvije godine kasnije bilo 0:0 u baražu za EP u Poljskoj i Ukrajini.

Koliko god Portugal bio favorit, nadamo se da će se naša reprezentacija probuditi iz dugogodišnjeg sna i konačno savladati neku elitnu reprezentaciju, te tako ostati u igri za plasman na EURO nadajući se povoljnim rezultatima Slovačke i Luksemburga s kojima igramo mečeve u novembru.  

Top Komentari

Jok eto bas cu gledat kloca i kloceve, prestanite im tepat zmajevi, najezim se sav fuj odvratni do bola
2 0
rl9_barca
Koji portugalci ,pa nasi ce poginuti na terenu ovaj put ,i zasluzuju 15hiljada ljudii,nije 5o ri pprtugala,i bas mi je drago za navijace ,,samo jako momcii ko god ima priliku doci da kontra vice idemoo,vico zeli ubiit volju navijaca a ovo je dokaz da nece tako lako istinske patriote udaljiti s tribina
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi