Vaha potvrdio sastanak kojeg čeka cijela nacija i otkrio detalje: "Prvo ćemo popiti kafu..."

Najbolji bh. trener u kontaktu sa Zeljkovićem

Vaha potvrdio sastanak kojeg čeka cijela nacija i otkrio detalje: "Prvo ćemo popiti kafu..."

A. Čaušević

Vahid Halilhodžić je već godinama želja bh. nacije da preuzme selektorsku poziciju Zmajeva, međutim iz raznoraznih okolonosti to se do sada nije desilo. Ipak, izgleda da se počelo nešto dešavati pošto je dogovoren sastanak sa predsjednikom Saveza, Vicom Zeljkovićem. 

Bosna i Hercegovina je ostala praktično bez šansi za direktan plasman na Evropsko prvenstvo nakon minimalnog poraza protiv Islanda. Ispotavilo se da Meho Kodro ipak nema čarobni štapić i da nije moguće preko noći napraviti nagli zaokret. 

Bh. javnost je vidno nezadovoljna svim što se desilo, a tokom dana se u medijima pojavila i informacija o sastanku između Vahida Halilhodžića i Vice Zeljkovića. 

"Zvali su me na kafu, pitali mogu li pomoći. Popričat ću s njima da vidim kakva je situacija, Meho Kodro je tek izabran i ne može se ocijenjivati trener na osnovu dvije utakmice. Trebamo ga podržati", kazao je Halilhodžić na početku razgovora za SportSport.ba.

Hrvatska i Srbija su ponovo blizu novog velikog takmičenja, što se i ne može reći za reprezentaciju BiH.

Oglasi

"Daju se dosta lažna obećanja. Svi su znali da je reprezentacija u teškoj situaciji, rezultati i igre daju perspektivu i optimizam, treneri se stalno mijenaju i misli se da će stvoriti neki boom."

"Igrači ostaju isti i postavlja se pitanje koja je vrijednost igrača i ekipe. Svi kažu da ima talenta, ko ih onda spriječava za bolje rezultate."

"Govorilo se da u našoj grupi odmah poslije Portugala reprezentacija BiH ima najbolji kvalitet, ali rezultati su daleko od toga. Misli se da će se smijenom trenera napraviti boom, to se ne postiže preko noći, treba se naći trener i stručni štab koji će dobiti povjerenje."

Halilhodžić nam je otkrio da će sastanak sa Zeljkovićem biti održan sljedeće sedmice pošto trofejni trener u BiH stiže zbog privatnih obaveza.

"Dolazim na naše prostore sljedeće sedmice, imam privatnog posla, već smo se vidjeli kad je bio žrijeb grupne faze Svjetskog prvenstva. Tražio je da sjedemo i popijemo kafu, a ja ću pomoći ipak je BiH moja država."

"U svakom slučaju sam neraspoložen i razočaran zbog rezultata, dat ću svoje mišljenje iako moje poznavanje ekipe nije baš najbolje jer nemam mogućnost da stalnog gledam utakmice", završio je popularni Vaha. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nakon šest odigranih kola u grupi J Portugal je maksimalan sa 16 bodova i već je jednom nogom na Evropskom prvenstvu, Slovačka je drugoplasirana sa 13, a trećeplasirani Luksembrug ima 10 bodova. Slijede BiH (6), Island (6) i Lihtenštajn (0).

Već sada je jasno, osim ako se ne desi neko čudo, da će BiH u martu igrati baraž koji je izboren sa Ivaylom Petevom, najuspješnijim selektorom kojeg je BiH imala još od Safeta Sušića.

Top Komentari

rabodimis
Ko li mu je rekao da je BiH-a i njegova drzava, samo da mi je znat.. Mozda je pijan bio pa ga emocije ponijele.. E cuj nema on vremena pogledat svaku utakmicu svoje reprezentacije.. XD Kao da igraju ritmom svaka 3-4 dana a ne 6-7 utakmica godisnje.. S*pak obicni, uopste ne ocekujem nista pozitivno i dobro od njega za BiH-a, nije zasluzio ovaj publicitet.. Nek gine za Maroko il neku drugu Africku/Azijsku reprezentaciju, ko mu jbe mater...
4 12
komentator1
Ovaj je najveca ubleha u fudbalu. Rodjenu matter bi prodao za marku. Gdje god je radio uvjek isti scenarij se desava. Dodje, nahajca ekipu, onda zaguzva sa glavnim igracima ili rukovodstvom samo da bi dobio otkaz i otpremninu. GNJIDA!!!!!
4 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi