Vico Zeljković se oglasio nakon debakla u Zenici: Smatra da je penal glavni krivac
FOTO: T. Hebib

Prvi čovjek NFSBiH

Vico Zeljković se oglasio nakon debakla u Zenici: Smatra da je penal glavni krivac

Haris Zilić

Zenički debakl od Portugala i poraz od 0:5 zabolio je mnoge navijače Bosne i Hercegovine, pogotovo one koji su imali nadu da možemo nešto uraditi do kraja kvalifikacija za EURO.

Vrlo brzo smo vraćeni u realnost i okrećemo se baražu. Nakon utakmice u Zenici oglasio se i prvi čovjek NFSBiH, Vico Zeljković.

Zeljković je kao glavni uzrok visokog poraza našao u penalu koji je rano i prestrogo dosuđen za Portgualce.

"Nesrećno dosuđen penal na samom početku utakmice protiv jedne od najboljih svjetskih selekcija je dosta toga poremetio i bilo je teško vratiti se u utakmicu.

Siguran sam da će igrači i selektor izvući pouke iz dosadašnjeg toka kvalifikacija i spremiti se za ono što nas čeka u martu", napisao je Zeljković na svojoj zvnaičnoj Facebook stranici.

Oglasi

Несрећно досуђен пенал на самом почетку утакмице против једне од најбољих свјетских селекција је доста тога пореметио и...

Posted by Vico Zeljković on Monday, October 16, 2023

Nakon utakmice u Zenici potpunu odgovornost je preuzeo selektor Savo Milošević.

"Poraz je težak, a igra još gora. Odgovornost i krivica je na meni. Energetski i fizički nismo mogli u tri dana odigrati na visokom nivou i opet je to moja odgovornost jer je trebalo četiri pet novih igrača", rekao je Milošević i nastavio:

"Drugi razlog je opet moja odluka da malo više stojimo u riziku jer je ostala neka šansa u grupi. Mi nemamo veznog igrača sa defanzivnim katakteristikama, tako da su sve odluke moje bile i bio sam svjestan rizika."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Vraćamo se na to da moramo naredne dvije utakmice gledati kao pripreme, ali ovakve utakmice kao večeras otvore dosta problema."

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
podrska savezu drugi nemamo
2 8
user1676741915
Bravo vico hajde smjeni savu ako imaš m,,,da
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi