Ljiljani preplavili ulice Zenice: Bosanac i Portugalka u zagrljaju čekaju utakmicu
FOTO: T Hebib; VIDEO: D. Kurbegović

Tri sata prije utakmice, atmosfera se zagrijava

Ljiljani preplavili ulice Zenice: Bosanac i Portugalka u zagrljaju čekaju utakmicu

Haris Zilić

Dolazak fudbalske velesile Portugala u našu zemlju izazvao je ogromno interesovanje, a kada svemu dodamo činjenicu da naša reprezentacije na svim utakmicama ima podršku navijača, onda je jasno da nas večeras u Zenici u duelu Bosne i Hercegovine i Portugala očekuje spektakl na tribinama.

Na ulicama Zenice tri sata prije početka utakmice atmosfera se itekako zagrijava, a naši navijači su većinom sa zastavom sa ljiljanima i tako su poslušali molbu BHFanaticosa.

Sve one kojima je Bosna i Hercegovina u srcu pozivamo da u ponedjeljak, na utakmicu protiv ekipe Portugala, ponesu što više zastava s ljiljanima. Povod je performans koji nastojimo održati sa svima poznatom pjesmom koja dugo nije bila na tribini. Početak je u 20. minuti. Vidimo se", stajalo je u objavi BHFanaticosa.

Naša novinarska i fotoreproterska ekipa je na ulicama Zenice zabilježila i mlađe i starije generacije, bilo je tu i fanova Cristiana Ronalda.

Jedna fotografija je svakako izazvala posebnu pažnju. Bosanac i Portugalka, zagrljeni i sretni odčekuju utkamicu i oboje očekuju pobjedu svoje reprezentacije, vidjet ćemo ko će se na kraju radovati.

Oglasi

Opis nije dostupan.

Karte za ovu utakmicu su planule i nakon dugo vremena možemo reći da će tribine Bilinog polja biti ispunjene do posljednjeg mjesta što će podsjećati na neke od najvećih utakmica našeg nacionalnog tima.

Opis nije dostupan.

Naši momci će imati veliku podršku navijača iz cijele Bosne i Hercgeovine, tako su svoja očekivanja dali navijači iz Bihaća, Teslića, Čelića, Begovog Hana i vidljivo je da vlada veliki optimizam među našim navijačima.

Portugal je favorit, lider grupe, ali sigurno da se izabranici Save Miloševića večeras neće predati i da će sa tribina imati ogroman vjetar u leđa.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Matemtička nada postoji i selektor Savo Milošević je rekao da se nećemo skrivati dok god matematika igra. Susret u Zenici sudit će Halil Umut Meler iz Turske.

Top Komentari

King_Kenny
...dabogda 0:10 izgubili...gledaj stoke,umjesto da se bojkotuje oni napunili stadion...g*vnari...
0 3
BosanskaSvedska
BHF iznad svih!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti