Četiri ključne preporuke za sve koji sutra idu na Grbavicu

Utakmica BiH - Sjeverna Irska

Četiri ključne preporuke za sve koji sutra idu na Grbavicu

A. Čaušević

Utakmici baraža za Evropsko prvenstvo između Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske na stadionu Grbavica prisustvovat će 1.800 gledatelja.

Preporuke JU Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo za spriječavanje širenja infekcije COVID 19 tokom održavanja fudbalske utakmice Bosna i Hercegovina-Sjeverna Irska prenosimo u cijelosti:

Fizička udaljenost

Za vrijeme boravka na stadionu, uključujući dolazak i odlazak, preporučuje se održavanje fizičke udaljenosti između osoba od 2 metra. Jedino je organizatorima dozvoljeno okupljanje u grupi maksimalno do 6 osoba istovremeno na manjem razmaku od 2 m kvadratna uz obavezno nošenje maske.

Maske za lice

Obavezno je korištenje maske za lice tokom boravka na stadionu (tokom dolaska, za vrijeme trajanja utakmice i tokom izlaska) za sve gledaoce i službena lica, kao i za rezervne igrače ukoliko su na tribinama. Izuzetak su igrači u polju. Upute za pravilno korištenje maski za lice dostupne su na stranici www.zzjzks.ba

Redoslijed ulaska i izlaska

Preporučuje se da građani koji žele prisustvovati ulaze jedan po jedan uz razmak među osobama najmanje 2 metra kod ulaska, kretanja i izlaska. Preporučuje se da se izlazak prisutnih građanaorganizira tako da izlaze jedan po jedan i to na način da prva izlazi osoba najbliža izlazu. Prisutni trebaju i po završetku utakmice da drže fizički razmak, da se ne zadržavaju u grupama i ne ostvaruju bliske kontakte jedni s drugima.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Mjerenje temperature

Prilikom ulaza na stadion, svakoj osobi se mjeri temperatura bezkontaktnim termometrom. Ukoliko se kod neke osobe potvrdi temperatura viša od 37.4 stepeni C, ili uoči prisustvo respiratornih simptoma – kašalj, otežano disanje, osobi se neće dozvoliti ulazak na stadion.

Promo

Top Komentari

Brazuka
korona je laz . Svi to znaju.
3 8
tm87__
I sve karte su rezervisane begicevoj familiji i jaranima,sponzorima...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti