Savo Milošević odlučio: Amar Dedić i Rade Krunić na tribinama protiv Slovačke!

Jasan je i razlog

Savo Milošević odlučio: Amar Dedić i Rade Krunić na tribinama protiv Slovačke!

E. Ganibegović, foto: T. Hebib

Večeras fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dočekuje Slovačku, a Savo Milošević napravio je jednu zanimljivu odluku, kojoj je razlog ipak jasan. Dva najzvučnija imena odlučio je poštediti i poslati na tribine, a razlog je taj što imaju žute kartone i prijeti im suspenzija. 

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras dočekuje Slovačku. Na toj utakmici sigurno neće zaigrati Rade Krunić i Amar Dedić, koje je Savo Milošević odlučio poslati na tribine.

Naime, kako je na raspolaganju imao 25 fudbalera, Savo Milošević je morao dvojicu poslati na tribine, s obzirom na to da se za utakmicu po UEFA-inim pravilima može prijaviti 23 igrača.

Tako će večeras utakmicu s tribina gledati Dedić i Krunić, pa možemo reći da naša reprezentacija večeras igra bez sedam glavnih igrača. Osim njih, to su svakako Džeko, Pjanić, Kolašinac, Šehić i Ahmedhodžić koji nedostaju. Fali i Barišić. 

Podsjetimo, na tribinama u Luksemburgu bili su Dal Varešanović i Ivan Bašić, koji su večeras u rosteru i vrlo vjerovatno će dobiti minute. Za Varešanovića će to biti drugi, a za Bašića prvi nastup u A selekciji. 

Oglasi

Upravo će Ivan Bašić večeras nositi osmicu Radeta Krunića, dok će Dal Varešanović nositi broj 21 na dresu, koji inače nosi Amar Dedić.

Igrači koji konkurišu za Bosna i Hercegovina - Slovačka

Golmani: Nikola Vasilj, Kenan Pirić, Hidajet Hankić;

Odbrana: Renato Gojković, Dennis Hadžikadunić, Adnan Kovačević, Nihad Mujakić, Jusuf Gazibegović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vezni red: Nermin Zolotić, Benjamin Tahirović, Amar Rahmanović, Ivan Bašić, Dal Varešanović, Gojko Cimirot, Haris Hajradinović, Almedin Ziljkić, Amir Hadžiahmetović, Miroslav Stevanović. 

Napad: Smail Prevljak, Haris Tabaković, Said Hamulić, Nemanja Bilbija, Ermedin Demirović. 

Top Komentari

rl9_barca
****m ti mamu cetnicku zbog amara dedica,momak koji u ovim najgorim kvalifikacijama ima jedini prolaznu ocjenu kod navijaca zbog borbe i htijenja...mrs ,narode sta se ceka dignimo se ovu gnjidu rusimo,malo po malo ubija nam nase najbolje mlade igrace, anela amara
0 7
user1676370670
Rade Krunic je vec odavno zahvalnicu zasluzio...Decko je igrao je je njemu bio cejf..
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi