Tužan prizor na Bilinom polju

Koga reprezntacija zanima?

Tužan prizor na Bilinom polju

Edmir Škorić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine od 20:45 sati igra posljednji meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a rival je selekcija Slovačke.

Slovaci su u Zenicu stigli u dobrom raspoloženju jer su u prošlom kolu obezbijedili plasman na Evropsko prvenstvo, dok se Zmajevi nalaze u užanoj seriji i nedavno ih je razbio i "mali" Luksemburg.

Ostaje nam nada da ćemo u martu kroz baraž Lige nacija uspjeti da se plasiramo na Euro u Njemačkoj, ali evidentno je da je interes za utakmicama fudbalske reprezentacije značajno opao.

Večerašnji meč u Zenici igra se pred sablasno praznim tribinama, euforije nema, a samo oni najuporniji su došli da bodre Ljiljane.

Očito je da javnost i navijači nemaju više povjerenje u fudbalsku reprezentaciju, koja je svojim igrama i rezultatima "natjerala" sve ljubitelje fudbala da umjesto u Zenici večeras iz toplih domova prate meč, a pitanje je i koliko njih će uopšte gledati okršaj s Bilinog polja.

Oglasi

U prvom okršaju Slovačke i BiH, slavila je Slovačka sa 2:0, ali tada je utakmica bila jako važnija, dok večerašnja nema nikakav rezultatski značaj.

Bilo bi dobro pobijediti, ali pitanje je da li smo to u stanju, posebno jer igramo i bez najboljeg igrača i kapitena Edina Džeke.

Savo Milošević odabrao je ove igrače:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Pirić, Gazibegović, Gojković, Hadžikadunuć, Mujakić, Cimirot, Hajradinović, Bašić, Hamulić, Prevljak i Demirović

Sa druge strane za Slovačku od prve minute igraju: Rodak, Hancko, Škriniar, Šatka, Pekarik, Benes, Hrošovsky, Duda, Mak, Boženik i Suslov

Top Komentari

papagaj
Dodik i Vico uspijevaju u namjeri da stadion bude prazan kad igra BiH, e moje BALIJE MAJKU VAM .EB.E
2 0
Chelsea1
Svi su trebali ostati kuci, koga da bodre i da gledaju? Sve dok nebudu sami igraci svojim zalaganjem na terenu (bez obzira na formaciju i taktiku) i sve dok nebudu postizali pozitivne rezultate netreba ih podrzavati, sve neki smekeri i tetkice a treniraju fakticki 24/7 bitno je da se mladi balavci mogu pohvaliti ponosno da igraju za Repku a na terenu 0.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi