Večeras smo planirali slaviti veliki uspjeh, no realnost su slike iz Zenice

Samo rijetki i znaju da večeras igra nogometna reprezentacija

Večeras smo planirali slaviti veliki uspjeh, no realnost su slike iz Zenice

Samir Mlaćo, foto: Endin Čaušević

Fudbalska reprezentacija naše zemlje večeras završava kvalifikacije za EURO. Kvalifikacije koje ćemo pokušati što prije zaboraviti, jer smo osvojili samo devet bodova i doživjeli mnogo blamaža.

Večeras je kraj u Zenici protiv reprezentacije Slovačke, a mislili smo na početku kvalifikacija da ćemo večeras pred prepunim Bilinim Poljem uz vatrenu atmosferu možda slaviti plasman na Evropsko prvenstvo.

Realnost je ipak mnogo drugačija. Ulice Zenice su večeras puste, samo rijetki i znaju da se večeras igra utakmica, što je zabilježila i naša kamera.

Tek tri štanda sa šalovima i zastavama, a sigurno će tako biti i na tribinama Bilinog Polja. Uz to, zbog kazne Savezu 3.000 mjesta mora biti slobodno, pa će time i posjeta biti još skromnija.

Nadamo se da ipak da ćemo slaviti protiv Slovačke, te tako pobjedom završiti kvalifikacije. Nakon blamaže u Luksemburgu, selektor Milošević će sigurno mijenjati ekipu, te šansu pružiti nogometašima koji nisu zaigrali u prošlom meču.

Oglasi

Na gol će sigurno Kenan Pirić, šansu će dobiti i Nermin Zolotić, Ivan Bašić, te Dal Varešanović, a na tribine su kako je već poznato preselili Amar Dedić i Rade Krunić.

Upravo će Ivan Bašić večeras nositi osmicu Radeta Krunića, dok će Dal Varešanović nositi broj 21 na dresu, koji inače nosi Amar Dedić.

Već ranije je poznato ko od bh. reprezentativaca konkuriše za ovaj meč:

Golmani: Nikola Vasilj, Kenan Pirić, Hidajet Hankić;

Odbrana: Renato Gojković, Dennis Hadžikadunić, Adnan Kovačević, Nihad Mujakić, Jusuf Gazibegović.

Vezni red: Nermin Zolotić, Benjamin Tahirović, Amar Rahmanović, Ivan Bašić, Dal Varešanović, Gojko Cimirot, Haris Hajradinović, Almedin Ziljkić, Amir Hadžiahmetović, Miroslav Stevanović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Napad: Smail Prevljak, Haris Tabaković, Said Hamulić, Nemanja Bilbija, Ermedin Demirović.

Slovačka nas je u Bratislavi posljednji put naigrala 2:0, a večerašnji meč igra se od 20:45 sati. U našoj grupi večeras igraju i Portugal - Island, te Lihtenštajn - Luksemburg.

Top Komentari

Pajkan
Zato i jeste Vico tu.
4 0
Mel_Glupson
Dok je god vico savo zvjezdan i njihova kujica đeko nikad neću pogledat ni na tvu a kamol doci na utakm
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti