Ukrajinci ne vjeruju u pobjedu nad Zmajevima

Nisu optimisti

Ukrajinci ne vjeruju u pobjedu nad Zmajevima

Edmir Škorić

Reprezentacija Ukrajine večeras u Zenici na Bilinom polju igra posljednji meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv BiH.

I dok Zmajevi nemaju nijedan pravi motiv u smislu rezultata, Ukrajinci itekako imaju. Njima je za baraž neophodna pobjeda, ali uz nadu da Finska neće pobijediti Francusku u Helsnikiju.

Postoji niz kalkulacija, a navijači reprezentacije Ukrajine uglavnom su pesimisti i smatraju da njihova reprezentacija neće uspjeti da se izbori za baraž.

Naime, jedan od poznatih ukrajinskih portala Footblal.ua proveo je anketu među čitateljima, a samo 39,3 posto njih vjeruje u pobjedu nad BiH, dok ih čak 60,7 posto smatra da Ukrajina neće dobiti Zmajeve i da neće otići u baraž.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Zanimljivo razmišljanje ukrajinskih navijača iako se zna da je BiH bez šansi i motiva, ali i bez najboljih igrača kao što su Edin Džeko, Sead Kolašinac i Miralem Pjanić.

Duel u Zenici igra se od 20:45 sati, a u istom terminu sastaju se Finska i Francuska.

Top Komentari

user1613424508
Mamuran jadnik , ode y Barselonu moze on igeat za Barsu sam ga trener nevoli?
1 0
King_Kenny
...a sta je sa Pjanicem,sto je on postedjen ove utakmice?...on bi trebao da dodje i ispravi los dojam koji je ostavio protiv Finske,iako je rezultatski nebitna utakmica...nije valjda povrijedjen opet?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi