Čovjek koji bi mogao biti odlučujući faktor spreman za okršaj u Zenici!

Oporavio se

Čovjek koji bi mogao biti odlučujući faktor spreman za okršaj u Zenici!

Edmir Škorić

Iako smo se ponadali da neće biti tako, čini se da će jedan od glavnih igrača ukrajinske reprezentacije biti spreman za meč 21. marta u Zenici.

Fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Ukrajine sastat će se u četvrtak 21. marta u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo. Sve je jasno, pobjednik ide u finale koje će se igrati pet dana kasnije.

U slučaju da bh. reprezentacija ostvari pobjedu, igrat će na Grbavici protiv pobjednika meča Island - Izrael u direktnom okršaju za odlazak na Euro. Naravno, treba napomenuti da bismo i u slučaju poraza igrali na Grbavici, no onda bi to bio duel protiv poraženog iz drugog polufinalnog para i ne bi bilo rezultatskog značaja.

Nama svakako ostaje nada da ćemo igrati finale, a ne "revijalnu" utakmicu u Sarajevu, ali sada je ključna bitka na Bilinom polju, a ondje ćemo ugostiti izuzetno kvalitetnu reprezentaciju Ukrajine čiji fudbaleri igraju u nekim najboljim evropskim timovima i, što je i najvažnije - igraju. Dakle, ne griju klupe, nego su starteri i nosioci u svojim ekipama.

Posebno je to slučaj sa Viktorom Tsygankovom. On se povrijedio nedavno i zbog toga nije igrao danas u Madridu protiv Getafea u utakmici u kojoj je Girona poražena s 1:0.

Oglasi

Sada se pojavio snimak kako Tsygankov dolazi u kamp ukrajinske reprezentacije u Španiji. Nasmijan i spreman, iako se prije nekoliko dana činilo da će zbog povrede propustiti duel protiv BiH.

26-godišnji napadač Girone ima učinak od šest golova i četiri asitencije i starter je u drugom timu La Lige, koji je trenutno iza Real Madrida, a ispred Barcelone i smatra se najvećim hitom fudbalske Evrope.

Tsygankov primarno igra na poziciji desnog krila (21 utakmica - pet golova), ima jedan nastup i na poziciji ofanzivnog veznjaka (AM), a po potrebi može da igra i na lijevoj strani pa i u srcu napada.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Za reprezentaciju Ukrajine upisao je 50 nastupa i postigao 11 golova, a ovo mu je već deveta godina kako nastupa za nacionalni tim.

Top Komentari

Drakula
Cuj odlucujuci hahahahahahahahahaahhaah ubit ce nas ljudi 4 0 bar
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi