Zenica se pretvorila u grad duhova: Bliži se utakmica, ali to očigledno nikoga ne zanima

Nestala euforija

Zenica se pretvorila u grad duhova: Bliži se utakmica, ali to očigledno nikoga ne zanima

E. Škorić, foto: E. Čaušević

Bez trunke euforije u Zenici pred meč Bosne i Hercegovine i Ukrajine.

BiH će večeras na Bilinom polju od 20:45 sati odmjeriti snage s Ukrajinom za kraj neuspješnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Poraz od Finske u subotu označio je kraj svih nada, pa navijači BiH uglavnom nemaju ni potrebu ni želju da prate duel sa Ukrajinom. Oni koji su ranije kupili ulaznice, ili su ih prodavali ili su odlučili da svejedno propadnu.

Stoga, očekuje se manji broj gledatelja na Bilinom polju, a uzrok tome je jasno činjenica da nemamo teoretskih šansi da se plasiramo u baraž, dok Ukrajini treba pobjeda, ali ovisit će i o rezultatu meča Finska - Francuska.

Nekoliko sati prije početka meča, u Zenici sablasno prazno, atmosfera je "mrtva" i čini se da se neće ništa dodatno poboljšati u narednim satima.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Tek poneki prodavač rekvizita, ali i oni se žale da danas prodaja skoro nikako ne ide i da je evidentno da su Zmajevi lošom igrom učinili da svi dignu ruke od njih prije posljednjih meča u ovim kvalifikacijama.

U takvim okolnostima će reprezentativci BiH pokušati da naprave dobar rezultat, a jedino što mogu je malo oprati ljagu za sramotu protiv Finske i na koncu onemogućiti Ukrajince da odu u baraž.

Top Komentari

bosnjak19781998
ne treba niko večeras otići pa nek se zapitaju manekeni, alkoholičari i duvači nargila
14 0
Tas14
Neocikavan rezultat i katastrofalna igra to sve stoji ali ipak moramo nastaviti bodriti nase Zmajeve ako ocekujemo napredak… Stepenicu po stepenicu od sada pocevsi od Lige Nacija
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi