BiH za sada "preživjela": Otpala Sjeverna Makedonija, Grčka iza nas

Borba za treći šešir

BiH za sada "preživjela": Otpala Sjeverna Makedonija, Grčka iza nas

E. Škorić

Nakon slabih izdanja u oktobru, bh. reprezentacija past će za jedno mjesto na novoj FIFA rang listi koja će izaći u srijedu, ali i dalje je u trećem šeširu pred žrijeb kvalifikacionih grupa za Svjetsko prvenstvo.

Pisali smo već da nam nekoliko reprezentacija "prijeti" kada je u pitanju ostanak u trećem šeširu u kojem se sada nalazimo. Iako smo u oktobru upisali težak poraz od Poljske, remi s Nizozemskom u Ligi nacija i poraz na penale od Sjeverne Irske u polufinalu baraža za EP, i dalje smo "u igri".

Osim toga, na listi je sada Grčka ispod nas i nismo posljednja selekcija u trećem šeširu. Također, na ruku nam idu i slaba izdanja Sjeverne Makedonije u Ligi nacija (remiji sa Estonijom i Gruzijom), pa je ova selekcija otpala iz igre za treći šešir.

Makedonci su se pomirili s tim da će ostati u četvrtom šeširu, ali Finska je trenutno jedan od glavnih konkurenata uz Grčku da nas izgura iz trećeg šešira.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Stoga, važne će nam biti utakmice u Ligi nacija protiv Italije i Nizozemske, a istovremeno moramo navijati za rivale spomenutih selekcija kako bismo zadržali status selekcije u trećem šeširu, čime bi naravno imali veće šanse da dobijemo lakšu grupu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje se igra u Kataru 2022. godine.

Žrijeb će biti održan krajem novembra, tačnije 29. novembra.

Promo

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Džaba je nama sve, i da je umjesto šešira fes mi bismo opet igrali baraž
19 1
Arnel925
Mislim da nije važno. Jer reprezentacije iz šešira 2-3-4 su tu negdje. Ima kvalitetni reprezentacija ima slabi ali kad pogledaš svi mogu pobjediti jedni druge.
13 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi