Rahimić: Mi smo klub koji ne odustaje od svoje filozofije

Veležu ide sjajno

Rahimić: Mi smo klub koji ne odustaje od svoje filozofije

Edmir Škorić

Velež je nastavio niz pobjeda i jučer u derbiju kola u Bihaću protiv Jedinstva, gdje je sastav Ibre Rahimića slavio s 3:1.

Velež je za sada jedina ekipa koja ima maksimalan učinak u Prvoj ligi FBiH nakon tri kola.

"Mi smo i najavili da ćemo svugdje ići na pobjedu i to je naš osnovni cilj. Sa tim pobjedama ćemo biti sigurni za ulazak u Premijer ligu. Spremali smo se za utakmicu bez obzira što se Jedinstvo poboljšalo i što ima visoke ambicije. Drago mi je zbog atmosfere na stadionu, bio je pravi derbi. Drago mi je da se i publika u Bihać vraća. Želim uvijek igrati ovakve utakmice. Volio bih da se Jedinstvo organizuje i da se vrati, ali ove sezone se ipak nadam da će Velež biti taj koji će završiti prvi", kazao je Rahimić za SportSport.ba.

Nusmir Fajić je opet bio čovjek odluke

"U prvom poluvremenu nisam bio zadovoljan igrom. Iskusvo Fajića nam je dobro došlo. I prošle godine smo igrali najbolji nogomet, ali nismo imali takvog strijelca poput Fajića. Odlično se uklopio, igrači su ga primili i on već ima šest golova, što je prosjek od dva gola po meču. Osim toga, daje vrhunske golove. On je igrač koji zabija čim mu se pruži prilika. Znao sam da je kvalitetan i da bi mogao da bude ono što tražimo".

Susret Goražda i Olimpika jučer je prekinut jer je, nezvanično, jedan od čelnika domaćeg tima udario glavnog sudiju, ali ovaj je uradio jedinu ispravnu stvar i prekinuo je meč. Kako to komentarišete?

"Neću ništa da govorim, ne znam kako se situacija odigrala, ali očlito da se neke stvari nisu sredile. Volio bih da bude regularno prvenstvo. Mi smo klub koji ima svoju filozofiju i nećemo odustajati od nje. Ne želim to puno komentarisati, samo mi je bitno da moja ekipa pobjeđuje. Jednom sam razgovarao o sudijama, pa su me žestoko kaznili. Samo želim stvarati pobjedničku ekipu. Za nas nema druge opcije. Nas svugdje gledaju, dokazali smo da smo cijenjeni i zaslužujemo biti u Premijer ligi".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Slijedi još jedan derbi i to protiv Olimpica

"Svaka utakmica je teška, posebno ako idete na pobjedu. Mi smo u fazi građenja pobjedničkog mentaliteta. Kada smo počeli igrati u punom sastavu, sve pobjeđujemo. Protiv Želje, Slobode i Mladosti u pripremama smo mijenjali ekipu i tada nismo dobijali. Prva ekipa kada je igrala, nikada nije izgubila utakmicu".

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ibrahim51
Od srca vam zelimo u ovoj sezoni povratak u premijer ligu.A naredne sezone to zelimo Jedinstvu.
72 4
Prle
Pa valjda je vrijeme da se digne Velez na noge i vrati u PL. Realno bolje oni i Jedinstvo (klubovi s dugom historijom i tradicijom), nego GOSK i Mladost.
16 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi