Bijeljinac se pridružuje Bičakčiću u Hoffenheimu?
Foto: Crvena zvezda

Biser iz Crvene zvezde

Bijeljinac se pridružuje Bičakčiću u Hoffenheimu?

Crvena zvezde u nadolazećem prijelaznom roku mogla bi zaraditi bogatstvo na prodaji Dejana Joveljića.

Ovaj mladi fudbaler koji je rođen u BiH, tačnije u Bijeljini, impresionirao je skaute evropskih klubova nastupima u minuloj sezoni, a borbi za njegov potpis kao najkonkretniji pokazuje se Hoffenheim.

Posljednje informacije iz njemačkih medija govore kako je tim iz Sinsheima ponudio šampionu Srbije da kupi Joveljića za 3,5 miliona eura, ali i ostavi ga na posudbi do ljeta naredne godine, i za to plati dodatni milion.

Hoffenheim također insistira na tome da u ugovoru postoji niz opcija koje bi Crvena zvezda morala ispoštovati, uključujući i onu koja se tiče minutaže, kako bi Joveljić imao sve uslove da se u kontinuitetu razvija fudbalski.

Da će Joveljić gotovo pa sigurno napustiti Marakonu ranije je najavio i generalni direktor kluba Zvezdan Terzić.

"Da li će Joveljić otići? Vjerovatno da, za njega ima najveći broj zainteresovanih klubova. Trenutno ima najveću cijenu na tržištu zbog godina i izuzetnog talenta, a možda još nije spreman da donese kvalitet potreban u kvalifikacijama za Ligu prvaka, kratkoročno gledano", izjavio je Terzić, pa potom dodao:

"Inače, ima veći potencijal od svih, ko ga kupi dobit će grumen zlata", prenose srbijanski mediji.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za Joveljića se od njemačkih timova još interesuju Stuttgart, kao i Mainz.

U prošloj sezoni Joveljić je za Crvenu zvezdu odigrao 17 utakmcia u prvenstvu i pritom postigao osam pogodaka, a tome je dodao još tri u Kupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi