"Bio sam novi Messi, a onda su stigle kritike - patio sam"

Mladi italijanski veznjak otvorio dušu

"Bio sam novi Messi, a onda su stigle kritike - patio sam"

Sam telenat nije dovoljan za uspjeh. Bezbroj je slučajeva koji potvrđuju tu tezu.

Mnogo je supertalentovanih fudbalera koji nikada nisu uspjeli izgraditi karijere kakve su im se predviđale. Manuel Locatelli možda ipak ne bude jedan od njih - za njega još ima vremena.

Locatelliju je tek 21 godina, a već je bivša velika nada Milana. Naime, ovog talentovanog veznjaka je Milan prošlog ljeta prodao Sassuolu. Tačnije posudio ga je Sassuolu koji ima obavez otkupa ugovora (transfer bi ukupno trebao vrijediti oko 12 miliona eura).

Mladi veznjak je u sezoni 2016/2017 došao do prvog tima Milana i do centra pažnje italijanske fudbalske javnosti, predviđala mu se duga i svijetla budućnost na San Siru, ali je ljetos ipak napustio Rossonere.

Zanimljivo, Locetelli je svoj prvi gol u Seriji A postigao upravo protiv Sassuola dok je još nosio dres Milana.

"Svoj prvi gol u Seriji A sam postigao u Sassuolu. Postići gol i krunisati povratak Milana bilo je nešto posebno. Vjerovatno mi je bilo suđeno da dođem tu", izjavio je mladi veznjak za Inside Serie A, pa nastavio:

"Također, izabrao sam dres sa broj 73, a svoj prvi gol u Seriji A sam postigao u 73. minuti. Ako to nije sudbina, onda ne znam šta jeste".

"Bilo je dobrih vremena u Milanu. Činilo se kao da sam novi Messi: naslvone strane, članci, TV, pažnja... Onda su došle i kritike, uglavnom kada stvari nisu išle dobro. To me povrijedilo, priznajem da sam patio kada mi nije išlo", poručio je Locatelli, pa nastavio:

"Zahvaljujući pomoći porodice i djevojke, uspio sam prebroditi sve. Također, Sassuolo je vjerovao u mene".

Locatellija se i danas svi sjećaju po dalekometnom golu za pobjedu Milana nad Juventusom, u oktobru 2016. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Taj gol mi je promijenio život. Ljudi me na ulici i dalje zaustavljaju i podsjećaju na gol protiv Juventusa. I ja se naježim kada se sjetim, postići takav gol za pobjedu nad Juventusom, pred 70.000 ljudi...", prisjetio se Locatelli.

Inače, Manuel Locatelli je ove sezone odigrao 19 utakmica za Sassuolo u svim takmičenjima, postigao je dva gola i upisao tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi