"Bio sam teški ovisnik o drogama, ali imao sam dobar plan kako da ne budem pozitivan na testovima"
Jardel je postigao 130 golova u dresu Porta u 125 odigranih utakmica

Brazilac je objasnio kako je ušao u ovaj opasni svijet

"Bio sam teški ovisnik o drogama, ali imao sam dobar plan kako da ne budem pozitivan na testovima"

S. Pašalić

Bivši sjajni napadač Porta, Mario Jardel priznao je da je tokom svoje igračke karijere bio ovisnik o drogama.

Brazilac je objasnio kako je tokom pauze u sezoni redovno uzimao drogu i tako izbjegavao da na testovima bude pozitivan. On je također rekao kako su mu porodica i posebno njegova žena pomogli da prestane biti teški ovisnik.

"Došao sam u ovaj svijet iz znatiželje kada sam igrao u evropskim klubovima ", priznao je u intervjuu za Youtube kanal Pilhado.

"Upoznao sam neke ljude i oni su mi ponudili drogu, pa sam počeo redovno konzumirati kad sam bio na odmoru jer sam za vrijeme takmičenja imao anti-doping kontrole"

"To je jedan od problema nogometa, jer imate novca i ima mnogo zamki, prijateljstava, znatiželja i iskušenja."

"Sada ne koristim niti jednu od ovih supstanci i moja supruga je bila ključna u tome"

"Želim pokazati dobru sliku svojoj djeci i biti društveno koristan i ukazati na problem kako mladi ljudi ne bi napravili greške koje sam ja napravio", rekao je Jardel.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Jardel je svoju karijeru počeo u Vasco de Gami, a 1996. godine je stigao u Porto gdje je proveo četiri godine i u 125 utakmica postigao čak 130 golova.

Nakon toga je igrao i za mnoge druge klubove na raznim kontinentima, ali se u većini njih zadržavao samo godinu dana. Jardel je odigrao i 10 utakmica za reprezentaciju Brazila i postigao jedan gol.

Promo

Top Komentari

Balans
Kako svi serete, ti se izdrogiro i sad bi zabranio svima, seronjo, pusti i mlade nek malo uživaju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi