Bivši Džekin saigrač tvrdi: "U Njemačkoj je bio bolji nego što je danas"

Dijelili svlačionicu u Wolfsburgu

Bivši Džekin saigrač tvrdi: "U Njemačkoj je bio bolji nego što je danas"

Admin Čaušević

Gdje je god igrao Edin Džeko je ostavio pozitivan trag. Sarajalija je trenutno kapiten Rome, a prije desetak godina zauvijek je ušao u historiju Wolfsburga. 

Džeko je u tandemu sa Grafiteom te podršku Zvjezdana Misimovića postao prvak Njemačke, a bio je i prvi topnik Bundeslige što mu je donijelo veliki transfer u Manchester City.

Dok je nosio dres Vukova sa tada mlađahnim Džekom igrao je nešto iskusniji Cristian Zaccardo, član generacije Azzurra koji su 2006. godine postali prvaci svijeta.

Desetljeće kasnije u razgovoru za Sky Sport Zaccardo je rekao kako je Džeko bio bolji igrač kada je igrao u Bundesligi nego što je danas.

"Sa Džekom i Grafietom u Wolfsburgu smo počinjali s prednošću od 2:0. Džeko je kompletan, ali je u Italiji nešto slabiji od onog u Njemačkoj", kazao je nekada pouzdani defanzivac te nastavio:

"U Bundesligi je bio jači, brži, sada je iskusniji. Grafite je imao manje kvaliteta od Džeke, ali je imao osjećaj za gol. Davali su golove svakim dodirom lopte".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko i Zaccardo su svlačionicu dijelili samo u šampionskoj sezoni 2008/2009 nakon čega se Italijan vratio na Apenine. Ovaj 38-godišnjak je karijeru završio prošle godine.

Top Komentari

Ivica_Osim8
Jarane dok je igrao u Bundesligi imao 23/4, a sad ima 34,pa je nekako logično da je prije bolji bio, i Ronaldinho je igrao bolje u Barci, nego u Milanu
9 1
makelele
Steta sto Bayern nije doveo Dzeku iz Wolfsburga.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi