"Jedan dan sam Džeki rekao da izgleda kao flaša od dva litra, a onda mu je De Rossi to preveo..."

Spalletti o bh. napadaču

"Jedan dan sam Džeki rekao da izgleda kao flaša od dva litra, a onda mu je De Rossi to preveo..."

Endin Čaušević

Luciano Spalletti već je skoro godinu dana bez posla nakon što je prošlog ljeta napustio Inter.

Spalletti je u Interu proveo dvije sezone, ali nije baš oduševio svojim rezultatima. Prije toga ovaj 61-godišnji stručnjak je bio na klupi Rome u kojoj je sigurno proveo najbolje dane svoje trenerske karijere.

U intervjuu za italijanske medije Spalletti se prisjetio svog drugog mandata na klupi Vučice gdje je bio nešto više od godinu dana. Spalletti se tada našao na meti navijača jer je bio u sukobu s Francescom Tottijem koji je tada izgubio status prvotimca.

Međutim, njegov odnos ni s Edinom Džekom nije bio baš najbolji jer je često znao bez razloga da ostavi bh. napadača na klupi. Spalletti je govorio od Džeki koji je postao jedan od najboljih napadača u historiji Rome.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Edin Džeko je težak napadač za saradnju jer za njega morate pronaći pravi sistem. Ukoliko to uradite on može zabiti 30 golova i svojim saigračima asistirati za još toliko golova. On je potpun napadač koji može zabiti gol, osigurati prostor u napadu, asistirati, ma uraditi sve što vam treba", rekao je Spalletti i dodao.

"Sjećam se da je jednog dana odigrao zaista dobru utakmicu i sutradan sam na treningu odlučio malo da ga provociram kako bio on dao još više od sebe. Rekao sam mu da izgleda kao boca od dva litra. Kada mu je De Rossi preveo šta to znači uputio je strašan pogled što je zabrinjavajuće kada vas pogleda čovjek s toliko mišića. Ipak, shvatio je na kraju šta je bio cilj svega i nastavio je da pruža svoj maksimum".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bohemia
Čauševiću Ovako se piše, učinod kolega sa srugih portala "Kada je prve dobrinjske ranjenike između četničkih barikada trebalo prebaciti do bolnice 'Koševo', popularni Keli je bio dobrovoljac od čije hrabrosti su zavisili životi ranjenika. Iako su mnogi od njega tražili da, zbog ranijeg sukoba s četnicima to ne čini, Vidović je ostao pri svojoj odluci i tako jednom prilikom između mnogobrojnih barikada i kroz kišu granata odvezao ranjenike u bolnicu 'Koševo'. Kada se javio iz grada nakon uspješno obavljenog zadatka, svi su od njega tražili da ostane u gradu dok se situacija koliko-toliko ne smiri, a prolaz između barikada ne bude kako-tako siguran.
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi