Bivši izvršni direktor Milana: Ronaldo je prošlog ljeta bio otvoren za pregovore

Portugalac želio doći u Milan

Bivši izvršni direktor Milana: Ronaldo je prošlog ljeta bio otvoren za pregovore

Nekadašnji izvršni direktor Milana Marco Fassone kazao je u razgovoru za Sportiitalia da je Cristiano Ronaldo prošlog ljeta bio otvoren za mogućnost dolaska u ovaj klub.

Podsjetimo, Portugalac je na ljeto 2018. godine ostvario jedan od najpoznatijih transfera u historiji jer je dres Real Madrida zamijenio dresom Juventusa, a Fassone otkriva kako je moglo završiti i drugačije.

Ipak, tadašnji vlasnik Milana Li Yonghong je stopirao transfer jer mu je Ronaldo bio preskup.

"Predsjednik je želio Cristiana Ronalda, ali brojke su nam rekle da je nepreporučljiv. Ronaldo je bio otvoren da procjeni ponudu jer je Milan veliki klub, a oko nas je bio veliki entuzijazam. Ipak, nikada nismo otišli dalje od internih pregovora", rekao je Fassone.

Također, on je govorio i o Leonardu Bonucciju koji je na ljeto 2017. godine došao u Milan, ali se u Juve vratio nakon samo jedne godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bonucci je bio greška. Kada smo doveli Bonuccija, već smo imali osam ili devet kupovina. Strategija je bila da igramo u formaciji 4-3-3 i već smo imali dovoljan broj defanzivaca. Nije nam trebao novi", kaže on i dodaje:

"Ono što nam je nedostajalo je napadač za kojeg smo bili pripremili 70 miliona eura. Ono što smo na kraju odlučili je da smanjimo budžet za napadača i da dovedemo nekoga ko će biti lider u svlačionici. Da smo na kraju uradili kako smo prvobitno i planirali, mislim da bi rezultati bili drugačiji".

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi