Bivši napadač Sarajeva se skrasio u Srbiji

Nermin Haskić potpisao za Radnički

Bivši napadač Sarajeva se skrasio u Srbiji

Nekadašnji napadač FK Sarajevo Nermin Haskić vratio se na balkanske prostore nakon nekoliko godina provedenih u inostranstvu.

Ovaj 28-godišnjak je potpisao za Radnički iz Niša, s kojim će naredne sezone nastupati u Superligi i kvalifikacijama za Evropsku ligu.

Nermin Haskić već ima iskustva igranja u najjačem rangu srbijanskog fudbala s obzirom da je u sezoni 2012/2013. nastupao za Voždovac. Nakon toga, igrao je u Slovačkoj i Poljskoj za Kosice, Žilinu, Podbeskidzie i Ružomberok, za koji je u prošloj sezoni postigao osam golova.

Inače, Nermin Haskić je ponikao u Budućnosti iz Banovića a domaćoj javnosti je ostao u pamćenju najviše zbog dva pogotka za Sarajevo protiv Orebra u kvalifikacijama za Evropsku ligu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Haskića će u Radničkom iz Niša trenirati Nenad Lalatović, koji se donedavno povezivao i sa preuzimanjem Željezničara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi