Bivši reprezentativac Italije smatra: Džeko će ostati u Romi

Saga traje već danima

Bivši reprezentativac Italije smatra: Džeko će ostati u Romi

Nekadašnji italijanski reprezentativac Antonio Di Gennaro smatra da Edin Džeko na kraju neće dres Rome zamijeniti dresom Chelseaja. 

Već danima je u Italiji i na Otoku glavna tema transfer Džeke u Chelsea, a iako se najavljivalo da bi Dijamant još jučer trebao staviti potpis na ugovor sa Plavcima, to se još uvijek nije desilo.

Postoji mnogo priča oko toga šta je trenutno problem koji koči cijelu stvar, a nekadašnji fudbaler Verone i reprezentacije Italije Di Gennaro smatra da bi gubitak Džeke bio veliki udarac za Romu, ali da bi on na kraju trebo ipak ostati u Rimu.

"Džeko je bio pomalo nervozan protiv Sampdorije. Možda je želio dokazati da je još uvijek važan igrač za Romu. Kretao se dobro i imao je prilika da postigne gol, a pokazao je veliku želju i profesionalizam. Ako Džeko ode, to bi odmah značilo i veliki problem za Romu. Nemojmo zaboraviti da Roma u febrauaru igra osminu finala Lige prvaka protiv Šahtara. Mislim da bi eventualni odlazak Džeke bio veliki pritisak na Schicka. Po mom mišljenju Džeko na kraju neće napustiti Romu. Izgubiiti tako važnog igrača u ovom trenutku sezone nikada nije lako. Ako Roma kasnije ne izbori Ligu prvaka, to bi joj stvorilo brojne probleme", rekao je Di Gennaro.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je čitavu karijeru proveo u Italiji, a nastupao je za Fiorentinu, Perugiju, Veronu, Bari i Barlettu. Za reprezentaciju je odigrao 15 mečeva i postigao je četiri gola.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Haris
Najzad jedno logicno i pametno razmisljanje u moru onih tipa " IDE, NE IDE".
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi