Stvar je jasna: Džeko mora popustiti ili Chelsea odustaje!

Sve će se znati u narednih 24 sata

Stvar je jasna: Džeko mora popustiti ili Chelsea odustaje!

Edmir Škorić, foto: EPA

Roma je spremna da pusti Edina Džeku u Chelsea, ali nije sve u rukama čelnika rimskog kluba. Čelnici Rome i Chelseaja danima pregovaraju i rimski klub je na kraju pristao da proda Dijamanta zajedno s Emersonom, ali to zasad ništa ne znači, pošto je Edin za to da mu se da bolji i veći ugovor.

Chelseajeva transfer politika je takva da igračima iznad 30 godina nudi samo jednogodišnje ugovore, ali pitanje je hoće li u ovom slučaju napraviti iznimku.

Još uvijek nije isključen transfer Edina na Stamford Bridge, mada pojedini mediji tvrde da se posao zakomplikovao i da Plavci polako odustaju, dok Sportmediaset navodi da je naš napadač dobio ultimatum od Chelseaja.

U naredna 24 sata morat će najbolji strijelac Bosne i Hercegovine da kaže da li želi da ide u Chelsea ili ostane u Romi, a u međuvremenu će londonski klub gledati druga rješenja poput Oliviera Girouda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Džeko ima do 2020. godine ugovor s Romom, ali Chelseajevih sedam miliona eura za godinu dana ipak nije dovoljno da napusti Rim. Edin uskoro puni 32 godine, sigurno je da još ima nekoliko sezona na visokom nivou, no ne želi previše da rizikuje s Chelseajem.

Sportmediaset također navodi da je pomalo glupo očekivati da igrač napusti klub u kojem ima pravo nastupa u Ligi prvaka u odnosu na klub u kojem ne bi mogao da igra isto takmičenje.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

topalovic
Vrati se u Gacko nosonja,..mozda ti oni daju 100 krompira.
3 47

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije