Bivši trener Čelika bi rado da preuzme reprezentaciju BiH

Traži se nasljednik Roberta Prosinečkog

Bivši trener Čelika bi rado da preuzme reprezentaciju BiH

Admin Čaušević

Ko će voditi reprezentaciju BiH u baražu? Pitanje je na koje će Izvršni odbor NFSBiH dati odgovor u narednim sedmicama, a možda i ranije. 

Nakon neuspješnih kvalifikacija za EURO 2020 saradnja je raskinuta sa Robertom Prosinečkim, pa kako to i tradicija nalaže otopočelo je nagađanje ko će naslijediti hrvatskog stručnjaka.

U razgovoru za turske medije za preuzimanje popularnih Zmajeva ponudio se i Adnan Ornek, bh. javnosti poznat po mandatu u NK Čelik.

"Znam za to. Pojavile su se tvrdnje. Izgledam kao jedan od kandidata za Bosnu i Hercegovinu. Rastali su se s Prosinečkim i izabrat će novog selektora", rekao je.

"Safet Sušić je radio u Turskoj, zašto Adnan Ornek ili neki drugi trener ne bi radio tamo? Mislim da su to činjenice", dodao je turski trener.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Sretan sam što se moje ime povezuje s Bosnom i Hercegovinom. Sretno nam. Važno je da turski treneri rade u Evropi", kazao je Ornek.

Ovaj 54-godišnjak je na klupi Čelika boravio od sredine juna 2018. godine do kraja februara 2019. godine. Na 21 utakmici imao je učinak od po šest pobjeda i remija te devet poraza.

Top Komentari

1981mostar
I ja bi da karam natasu bekvalac pa ako moze
23 1
PRAVIGAZIJA
U NJEGA JE MATI ZNALA, DA SE ON DROGIRA...
18 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi