Bivši trener Partizana kandidat za klupu Zmajeva
Foto: EPA

Prema pisanju srbijanskih medija

Bivši trener Partizana kandidat za klupu Zmajeva

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine bi uskoro trebala dobiti novog selektora. Ime nasljednika Mehmeda Baždarevića bi trebalo biti saopšteno na sjednici IO NFSBiH koja je zakazana za 16. novembar.

Najvjerovatnije će se odlučivati između Amara Osima i Mehe Kodre. Međutim, srbijanski Sportski žurnal navodi da se pojavio još jedan kandidat za klupu Zmajeva, a riječ je o Vladimiru Vermezoviću.

Kako saznaje ovaj portal Vermezović je istakao kandidaturu za selektorsku poziciju, a NFSBiH, je istu prihvatio, te će i ona biti uzeta u obzir prilikom odabira Baždarevićevog nasljednika.

Ipak, Sportski žurnal ističe da je malo vjerovatno da će Vermezović biti izabran za selektora BiH.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Inače, Vladimir Vermezović je nekadašnji trener Partizana, a sa ovom ekipom je stigao do velikog uspjeha u sezoni 2004/2005 kada su "crno-bijeli" igrali osminu finala tadašnjeg Kupa UEFA.

Osim, Partizana Vermezović je, u svojoj trenerskoj karijeri, vodio ekipe Teloptika, Spartaka iz Trnave, Kaizer Chiefsa i Orlando Piratesa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi