Bjelica govorio o transferima igrača Dinama, pa se dotakao i odlaska Armina Hodžića

Modrima ide sjajno ove sezone

Bjelica govorio o transferima igrača Dinama, pa se dotakao i odlaska Armina Hodžića

S. Mlaćo

Dinamo ide sjajno ove sezone. Nenad Bjelica radi pravi posao, pa mu u Dinamu nude novi ugovor kojim će ga tako vezati za nastavak saradnje.

Dinamo ide sjajno ove sezone. Nenad Bjelica radi pravi posao, pa mu u Dinamu nude novi ugovor kojim će ga tako vezati za nastavak saradnje.

U trenutnom Bjelicinom ugovoru postoji izlazna klauzula koja iznosi 750.000 eura, a kako je to 'kikiriki' za klubove iz najvećih evropskih liga, u zamjenu za novi ugovor Osječanin je tražio znatnu povišicu koja će ga učiniti najplaćenijim trenerom Dinama u historiji.

Sportske novosti otkrivaju kako će Bjelica potpisom novog ugovora, doduše nezvanično, zarađivati čak miliona eura godišnje neto (prethodna plaća iznosila 720.000 eura), što je cifra koju je svakako zaslužio jer se upisao u historiju Modrih kao jedan od najuspješnijih trenera. Do sada je najplaćeniji Dinamov trener bio naš Vahid Halilhodžić koji je zarađivao 900.000 eura neto.

U Dinamu će sigurno biti burno ljeta s obzirom da veliki broj nogometaša ima ponuda. Ipak, Modri ne žele sklapati novu ekipu za narednu sezonu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nenad Bjelica je u razgovore za hrvatske medije otvoreno govorio o toj temi, a dotakao se i odlaska Armina Hodžića koji je 1. HNL zamijenio Mađarskom.

"Sigurno nikoga nećemo prodavati ispod cijene jer su naši igrači ove sezone postigli vrhunske rezultate. Recimo, ja ljetos nisam želio pustiti Ivana Fiolića. Međutim, bio je tu dvije-tri godine, nije bio sretan i mi smo našli rješenje. Isto tako i Armin Hodžić. Mi smo te igrače mogli zadržati, ali kad dođe ponuda, spremni smo za razgovor. Uvijek se štiti interes kluba i mi svi skupa ćemo ga uvijek štititi, nikoga nećemo prodati samo da bismo ga prodali, ali s druge strane uvažavamo i mišljenje igrača", kazao je sjajni stručnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi