Blijedo izdanje Atalante, Cagliari se priključio ekipama u vrhu

Serija A

Blijedo izdanje Atalante, Cagliari se priključio ekipama u vrhu

E. Škorić

U prvom susretu nedjeljnog programa 11. kola Serije A Cagliari je, kao gost, s 2:0 savladao Atalantu.

Atalanta je u dobroj formi, imala je sjajan niz, no serija tima iz Bergama okončana je danas protiv Cagliarija, koji je kao autsajder slavio s 2:0.

Iako kladionice možda nisu previše vjerovale timu sa Sardinije, Cagliari je pokazao da nije slučajno na šestom, a nakon današnjeg mjesta na petom mjestu na tabeli s 21 bodom, koliko ima i Atalanta na četvrtom mjestu.

Od početka se vidjelo da Cagliari ima čemu da se nada u Bergamu, a u 32. minuti nakon jednog ubačaja iz slobodnog udarca Pašalić trese vlastitu mrežu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Šanse Atalante svedene su na minimum kada je Iličić zbog udaranja gostujućeg igrača izvan terena dobio direktan crveni karton, a Oliva u 59. minuti ovjerio pobjedu Cagliariju.

Atalanta se okreće duelu sa Cityjem u Ligi prvaka, pa slijedi gostovanje davljeniku Sampdoriji, dok će Cagliari ugostiti Fiorentinu u jednom zanimljivom meču 12. kola, koje je na programu idućeg vikenda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi