Blistava i bogata karijera na kraju je završena velikom mrljom

Samir Nasri završio karijeru

Blistava i bogata karijera na kraju je završena velikom mrljom

E. Škorić

U razgovoru za Le Journal du Dimanche, bivši veznjak francuske reprezentacije Samir Nasri najavio je odlazak u mirovinu i objasnio svoje razloge zbog kojih nije želio nastaviti s nogometom.

Ovaj 34-godišnjak imao je impresivnu karijeru, ali ona je uveliko razdrmana 2018. godine nakon što je suspendovan zbog dopinga. Optužen je da je 2016. godine, dok je igrao za Sevillu, ubrizgavao u svoj orgazam supstance koje su nedozvoljene.

On se tada pravdao da mu je organizam dehidrirao i da je tako podizao imunitet na jednoj klinici u Los Anbgelesu, ali ga je UEFA ipak kaznila. Suspendovan je na šest mjeseci, što je na kraju ipak mrlja na njegovu karijeru.

Priznaje da je upravo taj događaj promijenio njegov odnos prema nogometu.

"Bila je to samo jedna injekcija za vitamine jer sam bio bolestan. Smatrao sam više nego nepoštenim kaznu koju sam dobio, nisam uzimao nikakve lijekove. Kasnije moj odnos prema sportu nije bio isti", priznaje Nasri.

Nasri je prvi put izbio na scenu kao obećavajući talent u Marseilleu, da bi potom proveo gotovo deceniju u Engleskoj u Arsenalu, a zatim u Manchester Cityju, gdje je osvojio dva naslova Premier lige.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Kasnije je igrao u Sevilli, Antalyasporu, West Hamu i Anderlechtu, u koji je došao na poziv svog prijatelja Vincenta Kompanyja, ali je 2020. godine prekinuta saradnja između njega i belgijskog velikana.

Svojevremeno je na Etihadu igrao s našim Edinom Džekom, a sada se najzad odlučio za kraj karijere.

Top Komentari

Ruto
Ubrizgavao u svoj ORGAZAM Ahahaha
14 0
user1582456981
Seronja nikad nije bio neka igracina kako ga preddtavljate... igrao malo dobro kod Wengera i poslje je nestao.. sta je to dobro napravio hahahha smjesno
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi