Bliži se kraj Ernestu Valverdeu u Barceloni
Ni rukovodstvo katalonskog kluba nije pretjerano zadovoljno načinom na koji ovaj stručnjak vodi tim. Odluka će vjerovatno biti da se on smijeni, odnosno da se ne nastavi saradnja u trećoj godini ugovora (Foto: EPA)

Klub jako blizu odluke

Bliži se kraj Ernestu Valverdeu u Barceloni

Midhat Šljivak

Navijači Barcelone u posljednje vrijeme su veoma nezadovoljni načinom na koji ekipu vodi Ernesto Valverde.

Serija loših rezultata u prvenstvu dovela je do gubitka prvog mjesta gdje se sada nalazi Sevilla, a i sam trener katalonskog tima nije siguran da li će ostati na trenerskoj poziciji.

Kako navodi katalonski Sport, Valverde se osjeća nezaštićeno u klubu nakon odlaska bivšeg sportskog direktora Roberta Fernandeza i dolaska Erica Abidala i Ramona Planesa na njegovo mjesto.

Pregovori u produžetku saradnje između dvije strane su zaustavljeni i neće biti nastavljeni do proljeća. Klub će konačnu odluku o Valverdeu donijeti naredne godine jer žele da su igrači potpuno posvećeni nastupima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prošle sezone Valverde je osvojio titulu prvaka, ali je bio na rubu otkaza nakon što je izgubio dobijeni meč protiv Rome u Ligi prvaka, no na kraju se spasio trofejom u ligi.

Ugovorom je ovaj stručnjak vezan do ljeta 2019. godine, ali kako stvari stoje, on će već naredne godine postati bivši trener Barce.

Top Komentari

Babo
Insallah
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi