Boakye ne može bez Zvezde, odriče se pola miliona eura i vraća u Beograd

Sjajni napadač ponovo u crveno-bijelom dresu

Boakye ne može bez Zvezde, odriče se pola miliona eura i vraća u Beograd

Internacionalac iz Gane Richmond Boakye je nakon sjajnih igara u dresu Crvene zvezde protekle zime prešao u kineski Jiangsu Suning za oko 5.5 miliona eura.

Boakye je u Suningu dobio bogata primanja, ali je ovom napadaču očigledno Zvezda ostala u lijepom sjećanju, pa se sada odlučio odreći značajnog dijela svoje plate kako bi se vratio u Beograd.

Prema pisanju Mozzartsporta, dogovorena je jednogodišnja posudba Richmonda Boakyea iz Suninga u Crvenu zvezdu, a 25-godišnji napadač se odrekao 500.000 eura godišnje kako bi ista mogla biti realizovana.

Naime, on u Sunningu ima godišnja primanja od 2.200.000 eura, a kineski klub će za vrijeme posudbe iplaćivati polovinu istih, dok će Zvezda plaćati oko 500.000 eura. To znači da je Boakye pristao na smanjenje primanja za oko 500.000 eura kako bi se vratio u Zvezdu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

U Jiangsu Suning je stigao i napadač Intera Eder, što je dodatno olakšalo sklapanje dogovora o Boakyeovoj posudbi u Zvezdu.

Treba dodati da je Boakye pružao solidne partije za Jiangsu Suning, a posljednji gol za ovu ekipu je postigao prije samo nekoliko dana u prijateljskom meču sa engleskim Southamptonom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi