Boateng: Niti jedan bijeli igrač mi nije pomogao u borbi protiv rasizma, a znam i zašto

Oglasio se fudbaler Monze

Boateng: Niti jedan bijeli igrač mi nije pomogao u borbi protiv rasizma, a znam i zašto

Endin Čaušević

Iskusni napadač Kevin-Prince Boateng ovog ljeta pojačao je italijanskog drugoligaša Monzu koju predvode Silvio Berlusconi i Adriano Galliani.

Boateng je ljetos raskinuo ugovor s Fiorentinom i u Monzu je stigao kao slobodan igrač. Nedavno se ovom klubu pridružio i Mario Balotelli s kojim je Boateng ranije igrao u Milanu.

"Nisam mogao reći ne Gallianiju i Berlusconiju. Oni su mi pomogli da postanem čovjek i nisam mogao odbiti njihov poziv. Moja karijera je prepuna šokantnih odluka. Prije godinu i po sam igrao u Barceloni, a sada sam u Seriji B. Mogao sam otići u MLS, ali želio sam da budem sretan", kaže Boateng, te se osvrće na dolazak Balotellija.

"On mi je poput prata. Trebala mu je odlična motivacija i nešto što će ga pokrenuti kako bi se posvetio ponovo svojoj karijeri i dolazak u Monzu je sigurno odličan izbor. Čekamo da nam svima pokaže o kakvom igraču se radi".

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Intervjuu za Corriere della Serra iskusni Boateng govorio je o rasizmu s kojim se susreće od ranih dana u fudbalu. U Italiji je zbog toga imao dosta problema i posebno na prijateljskoj utakmici Milan - Pro Patria kada je dobio užasne uvrede s tribina.

"To je bolna rana za mene. Ne znam šta više da se desi da ljudi shvate da rasizam i dalje postoji. Počeli su crnce ubijati ispred kamera i provoditi silu. U fudbalu niti jedan bijeli igrač mi nikad nije pomogao u borbi protiv rasizma. Neki šute jer se boje, a drugi ne žele da budu u centru pažnje. Da bijelci dignu svoj glas protiv rasizma onda bi se i naš čuo dosta više", poručio je igrač Monze.

Top Komentari

miki30
Hebo vam rasizam više sve, a kad Thuram zahrakne Poscha to je uredu jelde?? Hej da je Posch njeg pljuno, mogu zamisliti reakcije afroamerikanaca.
9 3
Celtic
Ne seri crnjo, vi ste gori rasisti nego svi. Nisam ni jednog Crnju vidio da se vratio u Afriku i nešto pomogao, nego bi sve na zapad i osjećali se ugroženo a taj zapad vam dao koliko toliko normalan život neki se i obogatili i opet nešto kake, ista stvar i sa arapima, svi mrze šejtanski zapad a svi bi tamo : ) Licemjerna bagra!
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi