Bunt u reprezentaciji Sjeverne Makedonije, jedan se javno pobunio, 'dinamovci' imaju bitnu ulogu
Fudbaler iz Sjeverne Makedonije odlučio javno istupiti (Foto: EPA)

Nikolov prozvao selektora

Bunt u reprezentaciji Sjeverne Makedonije, jedan se javno pobunio, 'dinamovci' imaju bitnu ulogu

M. Šljivak

Makedonski fudbaler Boban Nikolov (29) odlučio je iskazati javno nezadovoljstvo radom selektora Sjeverne Makedonije Blagoja Milevskog. 

Boban Nikolov ne želi više da šuti. Fudbaler mađarske Kisvarde ne može da vjeruje da ga selektor Blagoje Milevski više ne zove u nacionalni tim i iskazao je javno nezadovoljstvo njegovim odlukama.

"Ja sam jedan od razočaranih igrača nacionalnog tima zbog stava selektora Milevskog. Dosta je razloga što smo razočarani", započeo je priču Nikolov i nastavlja:

"Bio sam dio ekipe koja je ostvarila historijski plasman na Evropsko prvenstvo i na to sam ponosan. Ipak, nakon dolaska novog trenera s kojim sam radio u U21 selekciji, gdje sam bio kapiten, očekivanja su bila velika.

"Međutim, moram reći da sam veoma razočaran u Milevskog. Rekao je da će poziv dobiti igrači koji redovno igraju u klubovima. Na kraju je uradio sve suprotno. Nisam dobijao poziv kad nisam igrao, a ne dobijam ga ni kada sam standardan.

"U razgovoru sa selektorom rekao mi je kako me nije prekržio jer igram dobro, ali da mu se trenutno ne uklapam u koncept. Interesantno, uklapao sam se u velikoj pobjedi nad Italijom u Palermu i to je veoma čudno".

Oglasi

"Rečeno je kako sam bio dio nekog klana koji su stvorili igrači koji su se nedavno oprostili od nacionalnog tima i da je to razlog zbog kojeg ne dobijam poziv. Nisam dio nikakvog klana i imam odličan odnos s kolegama."

Bitan dio priče su igrači GNK Dinamo Zagreb Arijan Ademi i Stefan Ristovski. Prvi je odlučio napustiti reprezentaciju, drugi je dao javnu podršku Nikolovu.

"Dio sam reprezentacije koja je disala kao jedno i koja je postigla historijski rezultat. Blizak sam Ristovskom koji je javno istakao nezadovoljstvo radom selektora. Također sam blizak s Arijanom Ademijem i nadam se da će i on uskoro otkriti razloge povlačenja iz reprezentacije."

"Neka javnost sudi po rezultatima. Ja sam želio javno iskazati nezadovoljstvo kao igrač koji je bio dio historijskog tima. Nikad neću odustati od reprezentacije. Imam 49 nastupa i u svakom sam dao sve od sebe i ostavljao srce na terenu. Nadam se da će za reprezentaciju doći bolji dani i želim sve najbolje mojim kolegama u narednom periodu", rekao je Nikolov.

Oglasi

Ovaj 29-godišnji fudbaler iza sebe ima zanimljivu karijeru. Od prošle godine je u mađarskoj Kisvardi, a ranije je igrao za FCSB, Sheriff Tiraspol, Lecce, Fehervar, Vardar i Viitorul.

Blagoja Milevski nema veliki trenerski trag iza sebe

Blagoja Milevski nema veliku trenersku karijeru iza sebe. Uglavnom je radio kao uposlenik Fudbalskog saveza na poziciji selektora U21 reprezentacije.

U prvom mandatu je mladu selekciju vodio u periodu od 2014. do 2018. godine, a zatim se na klupu vratio godinu dana kasnije i tamo je ostao do 2021. godine.

Selektorsku klupu Sjeverne Makedonije preuzima u septembru iste godine. Ostvario je učinak od devet pobjeda, osam neriješenih rezultata i 11 poraza.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Najveći uspjeh kojeg Milevski ima je osvajanje prvenstva Sjeverne Makedonije s Vardarom, a radio je još kratko kao trener izraelskog Ashdoda.

Kao fudbaler je početkom 90-ih godina prošlog stoljeća bio član Crvene zvezde, a nastupao je uglavnom za timove iz Grčke i Makedonije uz boravke u Mariboru i Ashdodu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi